Nem éppen a kigyúrt, jó testű színészek a kapósak a Thália színházban. Szabó Győző azért kapott szerepet, mert lassanként eltűnnek a kockák a hasáról.

Szabó Győző pár évvel ezelőtt közel tíz kilótól szabadult meg. Abban az időszakban csak arra volt ideje, hogy a büfében bekapjon valamit, így a sebtében elfogyasztott ételek meghozták az eredményt. Szép kis  súlyfelesleget szedett magára, amitől  végül komoly fogyókúrának köszönhetően négy hét alatt 9,5 kilót fogyott.

A sportolás is része lett az életének, egyre inkább előtérbe kerültek izmai, ráadásul a Szombat Esti lázban való intenzív táncolás is  csak hozzátett, hogy fizikuma egyre jobb legyen. Ezért lepődött meg nagyon, amikor kiderült, hogy nem kell színházának az izmos teste! A Thália színház évadnyitó darabjában, az "Alul semmiben" kifejezetten "aputestű”, azaz puhány, pocakos színészek kaptak szerepet. 

Forrás: Thália színház

"Nemrég tanultam egy új kifejezést, az "aputestet”, ugyanis ebben a darabban kifejezetten rendezői kérés, hogy puhány legyen a testem. Nem ez az első szerepem, ami miatt meg kell változnom testileg is. A Valami Amerika első részének forgatására például a szerep kedvéért tíz kilót híztam. Amikor két hónappal a forgatás előtt találkoztam a rendezővel, akkor nagyon kisportolt voltam. Azt mondta, hogy azt szeretné, hogy az általam megformált figura ne a testével hódítson, hanem a dumájával, így nyugodtan lehet kicsit pocakosabb. Tehát egy kicsit más aspektusból kellett megközelíteni a kérdést” - mesélte a színész, aki még azt is hozzátette, hogy a kilókat sokkal könnyebb felszednie, mint utána visszafogyni.

És hogy valóban szembetűnő legyen, hogy Győző teste nem annyira izmos,  tökéletes a szerepre, a plakátfotózáshoz gyönyörűen kigyúrt srácokat állítottak a színészek mellé. Mindezt egy rendkívüli környezetben, az Eiffel-csarnokban.

Alul semmi
A darab a 80-as évekbeli Angliában játszódik, ahol a recesszió hatására rengetegen válnak munkanélkülivé. Gaz (Szabó Győző), az acélipari munkás – darukezelő – szintén elveszíti munkáját és emiatt kilátástalan helyzetbe sodródik. Meglát egy plakátot, amin férfisztriptízt hirdetnek. Csodálkozva tapasztalja, hogy a műsornak mekkora a sikere, és hogy ne veszítse el gyermekének láthatását – mivel a törvény által előírt gyerektartással is hosszú hónapok óta tartozik – azt találja ki, hogy rábeszéli a munkanélküli hivatalban nap, mint nap sorban álló kollégáit, hogy csináljanak egy hasonlót.
Egy elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. Nem fiatalok, nem szépek és nem hibátlanok, de vállalva magukat színpadra lépnek.

Nagy Viktort (David megformálója) kifejezetten erre a szerepre hívták a Tháliába, mert nemcsak nagyszerű színész, hanem alkatilag is tökéletesen megfelel azon kihívásnak, miszerint egy állandó fogyókúrával küzdő, kényszeresen evő karakter szerepébe kell bújnia. 

 

Nagy Viktor tökéletesen megfelel a szerepreForrás: Thália színház