A tizenkét éves Szénási Rebeka június 29-én este egyszerűen kisétált egy elvileg zárt ajtón. Hogy történhetett meg mindez?

A súlyosan cukorbeteg Rebeka édesapja elárulta: a kislány inzulin nélkül életveszélyben van, annyira súlyos beteg. Eddig annyi bizonyos, hogy Rebeka egy másik lánnyal együtt este kilenc órakor egyszerűen kisétál egy ekkor elméletileg már zárt kapun. „Egyszerűen kijöttek egy másik lánnyal az ajtón. Ezt nem értem, hogy sikerülhetett nekik, főleg este. Ha napközben kisétál, azt még értem valahogy, de kilenc órakor?!" - mondta az apa a Borsnak.

Szénási Rebeka, Heim Pál Gyermekkórház, eltűntForrás: Facebook / Eltűnt gyerekek

A másik kislányt azóta megtalálták, Rebekáról viszont továbbra sincs hír. Az apa azt mondta, a legutóbbi információ, amit kapott az volt, hogy a Keleti Pályaudvarnál, majd Nagykátán látták. A Heim Pál Gyermekkórház közleménye szerint "a gyermek az intézmény biztonsági rendszerét kijátszva önkényesen távozott". A szökést négy percen belül észrevették, és értesítették is a hatóságokat, és a szülőket is. Hogy a kislány hogyan szökhetett meg, azt még hatósági és belső vizsgálattal próbálják kideríteni.

Aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási
helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik,hívja a rendőrséget: 107 vagy 112 számon vagy az ingyenesen hivható telefontanú számát: 06-80-555-111