A napokban megjött a Miss Universe-világverseny jogtulajdonosának, Donald Trumpnak a levele a magyar licenc birtokosának, VajnaTiminek címezve. Mindenki megnyugodhat, lesz hol megmérettetnie magát a világ legszebb lányaival a magyar nyertesnek, Nagy Nikolettának.

Pár napja beintett Trumpnak az az amerikai csatorna, az NCB, amely közvetíteni szokta a Miss Universe-világversenyt. A  2016-os elnökválasztáson induló Donald Trump amerikai milliárdos azzal húzta ki a gyufát a tévénél, hogy az egyik választási beszédében a mexikói bevándorlókat támadta.  

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Természetesen aggódtam a verseny miatt, amikor mindez kirobbant. Amerikában nagyon kemény tud lenni még a show-biznisz is, ha belekeveredik a politika. Az amerikaiak jelentős része latin-amerikai származású, mexikói, kolumbiai, és leggyakrabban közülük kerül ki a Miss Universe legszebb lánya. Ez felér egy népünnepéllyel. De a tévé- és szappanoperasztárok is főleg latin-amerikai lányok, és rengetegen nézik és kedvelik őket. Trumpék a napokban küldtek egy levelet, amelyben minden licenctulajdonost megnyugtattak:
The show must go on, azaz a show-nak folytatódnia kell!Biztosítottak róla, hogy mindent megtesznek, hogy meg legyen tartva a verseny - magyarázta lelkesen királynője díjátadó eseményén Timi, aki jövőre hazánkba akarja hozni a világversenyt. Vajon sikerül neki?

Fotó: Szabó Gábor - Origo

 "Még nem mondtunk le teljesen róla, egyeztettünk, de nagyon sok pénzre lenne szükség hozzá. Előre ki kell fizetni a tetemes jogdíjat, ami több millió dollár. Mindehhez hozzá kell számolni a szervezés költségeit is, a királynőjelöltek teljes ellátását, programjait és világszínvonalú színpadi show-t is kell produkálnunk. Hiába tenne ez nagyon jót az országimázsnak, ez szponzorok nélkül nem megy, keressük még őket. Aki kifizeti ezt a hatalmas összeget, annak azonnal odaadják a rendezés jogát. Nemrég Moszkvában akadt egy gazdag apuka, aki az énekes fiának úgy akarta előrelendíteni a karrierjét, hogy megvette a show-t, csak hogy a fia felléphessen. Én nem szeretnék fellépni egy saját show-val" - nevetett Timi, aki nemrég elárulta, hogy itthon nem éri meg önállóan megrendezni a Miss Universe szépségkirálynő-választást.