Michael Schumacher Szujó Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szujó Zoltán sportiporterrel készített interjút az Origó. A téves egyebek között arról beszélt, hogyan lett számára a Forma-1 örök szerelem, és azt is elárulta, miként sikerült Michael Schumacherrel először beszélnie. 

"Velük nem lehet csak úgy jóban lenni, de tizenegy év mégiscsak tizenegy év, Buttonnal vagy Felipe Massával azért már lepacsizunk, ha látjuk egymást. Ez egy elég zárt világ, a legnehezebb talán az volt az elején, hogy a nemzetközi sajtó is elfogadjon engem, odaengedjenek egy kérdésre, amikor egyszerre negyven mikrofont tartanak Alonso orra alá, neki meg öt perce van válaszolni" - válaszolta az Origónak arra a kérdésére, hogy milyen kapcsolatot ápol a sportvilág nagyjaival.

Szujó Zoltán: Schumacher először véletlenül adott interjút Szujó Zoltánnak. A teljes interjút az ORIGÓN olvashatod.
Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

"Amikor elkezdték látni, hogy a kérdéseim nem annyira bugyuták, és a pilóták is szívesen válaszolnak azokra, befogadtak. Azóta már olyan is előfordult, hogy egy nálam rutintalanabb kolléga engem kért meg, hogy kérdezzem helyette Räikkönent, mert ő fél tőle (...) Én is féltem Schumachertől annak idején. 2002-ben már az RTL Klubnál voltam, ők küldtek ki Ausztráliába egy operatőrrel, hogy hozzunk ki valamit az ottani nagydíjból. Melbourne-be menet, a nem rövid repülőúton végig azt sulykoltam magamnak, hogy egy Bernie Ecclestone- és egy Michael Schumacher-interjút mindenképpen meg kell csinálnom, ami végül össze is jött. Schumacher csak később mesélte egy lazább pillanatban, hogy azt hitte, a német RTL munkatársa vagyok, ezért állt rá az interjúra – aztán nem győzött azon csodálkozni, hogy mennyire rosszul beszélek németül" - emlékezett vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.