"Odamentem, és helyreraktam őket" - Így készült Somló Tamás és a Mary Popkids a közös koncertre

Forrás: Pozsonyi Roland -
EFOTT Somló Tamás fesztivál Mary PopKids
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az EFOTT Fesztivál 40. születésnapjára a régi idők kedvencei és napjaink legsikeresebb zenekarjai közös produkcióval álltak színpadra. A hatalmas évfordulós bulit a Mary Popkids és Somló Tamás nyitották a nagyszínpadon. Előtte néhány perccel beszélgettem velük. 

Somló Tamás a koncert előtt elárulta, hogy zajlottak a közös próbák, és hogyan szedte ráncba a fiatalokat. A Mary Popkids énekese, Kama pedig a zenekar rituáléiról mesélt.

Milyen volt a felkészülés a srácokkal?

Somló Tamás: Nagyszerű, sportszerű és egyszerű. Odamentem, elmondtam a véleményemet, jól lecsesztem őket, és azt mondtam, hogy vége a próbának. Gyárilag ezt így kell csinálni. Az idősebbek mindig jól helyrerakják a fiatalokat, mielőtt a fiatalabbak tennék az idősebbekkel.

Nektek milyen volt Somló Tamással próbálni?

Kama: Mi már régóta együtt motorozunk, volt már példa hasonlóra.

Somló Tamás: Nagyon rendes zenekar. Odajöttek hozzám, és meghívtak. Én meg mondtam, hogy jó, jövök. Aztán majd lehet, hogy jól ráfáznak, ha felmegyek a színpadra, és elrontom a produkciót. Bele fogok trombitálni.

Forrás: Pozsonyi Roland

Mi zajlik a Mary Popkidsnél a backstage-ben a koncertek előtt?

Kama: Megérkezünk, összetesszük a kezünket, és azt kiabáljuk, hogy örök élet. Régen azt kiabáltuk, hogy Popkids, de egyszer az egyik koncert előtt volt egy nagyjából 15 perces csúszás, ott álltunk a színpad mellett, elkezdtünk dumálni, reinkarnációról meg ilyesmikről, és az örök élet volt a zárószó, mikor fel kellett mennünk a színpadra, és ez megmaradt azóta is.

Rengeteg koncertetek van nyáron, szinte minden fesztiválon ott vagytok. Előfordul, hogy nem vállaltok el egy bulit?

Kama: Ha a technikai körülmények nem adottak, nem tudjuk elvállalni. Sokan vagyunk, sok hangszerrel, élőben zenélünk, ezért olyan fellépéseken nem veszünk részt, ahol nem tudják a technikai feltételeket biztosítani. Így a bevásárlóközpontos és hasonló haknik kizártak. Igyekszünk minél minőségibb dolgokban benne lenni.

Előfordulnak színpadi bakik?

Kama: Persze, egy csomó. Érdekes helyzetek tudnak kisülni abból, ha valaki elront valamit, és úgy kell átdolgozni a szituációt, vagy reagálni rá. Az ilyenekből nem szokott gond lenni, figyelünk egymásra.

Forrás: Pozsonyi Roland

Régi EFOTT-ozók vagytok. Mi volt a legemlékezetesebb, ami itt történt veletek?

Kama: Néhány éve, mikor először játszottunk ezen a fesztiválon, egy kis színpadon, délután kettőkor, harmincötezer fokban, valamiért nagyon bevodkáztunk előtte. Mindegyikünknél volt egy buborékfújó, és azzal fújkáltunk. Aztán találkoztunk Ganxsta Zolee-val a backstage-ben, ami óriási élmény volt akkor, és adtunk is neki egy Popkids pólót, nagyon örült neki. Persze most is nagy élmény találkozni vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.