A toronyugró emelvényről az 5 méter mély, üres medencébe ugrott szombat éjjel két férfi egy bajorországi strandon, mindketten meghaltak.

A kulmbachi strandon egy 20 éves és egy 24 éves fiatalember vesztette életét. A tragédiát vasárnap reggel fedezték fel. A helyszínre érkezett mentők az egyik áldozatnál már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a másikat megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Egyelőre nem tudni, hogy a két fiatalember miért ugrott az üres medencébe, és fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert a halálos ugrás előtt.

Hordágyat visznek tűzoltók a bajorországi Kulmbach strandja előtt 2015. július 26-án, miután a rendőrök két férfiholttestet találtak egy üres medencében. A két fiatalember éjjel vagy hajnalban bemászott a strandra, és egy műugró trambulinról leugrott az építés alatt álló, üres medencébeForrás: MTI/EPA/DPA/Nicolas Armer

A tragédia időpontjában a strand zárva volt, a toronyugró medencét pedig már a strandszezon elején lezárták és leeresztették, mert nem jó a szigetelése. A toronyugró emelvényre vezető lépcsőt le is szerelték.