Sárgabarack-pálinkás karamell! Kihirdették az ország tortáját!

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Ország tortája pálinka sárgabarack Karamell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2015-ben Magyarország tortája a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett, ami Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása. Magyarország cukormentes tortájának pedig a Barackos buboréktortát választották, ami Vasloczki Orsolya műve.

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete 2007 óta évről évre meghirdeti a „Magyarország tortája” elnevezésű pályázatot. 2012 óta a cukrászok és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány összefogásával a „Magyarország Cukormentes Tortája” pályázatot is kiírják. Ma bejelentették az idei győzteseket.

Az ország tortája idén a zamatos magyar barack, a mandula, a csokoládé és a karamell harmonikus ízéből született. Természetesen a gyerekekre is gondoltak, a tortát ők is bátran fogyaszthatják, mert a pálinkának csak a finom zamata érezhető. A kóstolás után mi nagyon megszerettük ezt a süteményt, a sárgabarck és a karamella duettje ugyanis tökéletes!

Sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett az ország tortája Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A cukormentes torta a budapesti Horváth cukrászda édessége, hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült, egy szelet kb. 280 kalóriát tartalmaz.

Barackos buboréktorta Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Megkóstoltuk, és imádtuk: a torta habkönnyű, kevésbé édes, de nagyon ízletes. Egyébként idén először nyert női pályázó, amihez külön gratulálunk.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Idén a Szent István napi kenyér a Pedró Pékség Kft. tönkölyös finomsága nyert: a hosszú kovászos technológiának köszönhetően a kenyér adalékanyagok nélkül is kifogástalan: könnyű, ízletes, zamatos - a Life.hu le is tesztelte!

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A Honvédség Tortáját is kiválasztották: kiváló alapanyagokból készült a Tessedik mézes körtetorta, amivel Tessedik Sámuel előtt tisztelegnek.

Tessedik mézes körtetorta Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A tortákat augusztus 19-én és 20-án bárki megkóstolhatja a budai rakparton, a Magyar ízek utcájában, 20-án pedig az ország több mint 150 cukrászdájában.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu
Egy szakaszon nem közlekedik a 3-a metróhttp://www.life.hu/news/20150804-az-m3-as-metro-nem-kozlekedik-kobanya-kispest-es-a-nagyvarad-ter-kozott.htmlPótlóbuszok szállítják az utasokat kedd délelőtt a 3-as metró vonalán Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között.NewsFotó készült Bobbi Kristináról a koporsóbanhttp://www.life.hu/news/20150804-foto-keszult-bobbi-kristinarol-a-koporsoban.htmlBobbi Kristina Brown családja tartott tőle, hogy képek szivárognak majd ki a temetésről. Volt okuk a félelemre.News--5 dolog, amitől te lehetsz az idei Sziget tökéletes BuddyGuide-jahttp://www.life.hu/news/20150802-buddyguide-azaz-sziget-fesztival-kalauz-castingot-tartunk-jelentkezz-hogy-ingyen-bulizhass-a.htmlÖsszeszedtük azokat a tulajdonságokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy te legyél a Sziget-fesztivál legkülönlegesebb látgatója, aki élőben közvetíti a történéseket!NewsOrigoÚjabb mozgólépcsős baleset Kínában: amputálni kellett a férfi lábáthttp://www.life.hu/news/20150803-amputalni-kellett-egy-ferfi-labat-egy-ujabb-mozgolepcsos-baleset-miatt-kinaban.htmlA 35 éves takarító zárás után tisztította egy sanghai-i bevásárlóközpont mozgólépcsőjét, ekkor történt a tragédia.NewsThinkstockA nap videója: pezsgő támadta meg a férfithttp://www.life.hu/news/20150803-pezsgo-tamadta-meg-a-ferfit.htmlNem tudtuk szó nélkül hagyni azt a videót, amelyben "a fagyi visszanyal" tipikus esete egy pezsgősüveggel valósul meg.News--Jules Bianchi ma lenne 26 éveshttp://www.life.hu/news/20150803-jules-bianchi-ma-lenne-26-eves.htmlA fiatalon elhunyt Forma-1-es pilóta augusztus 3-án ünnepelné 26. születésnapját. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.