2015-ben Magyarország tortája a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett, ami Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása. Magyarország cukormentes tortájának pedig a Barackos buboréktortát választották, ami Vasloczki Orsolya műve.

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete 2007 óta évről évre meghirdeti a „Magyarország tortája” elnevezésű pályázatot. 2012 óta a cukrászok és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány összefogásával a „Magyarország Cukormentes Tortája” pályázatot is kiírják. Ma bejelentették az idei győzteseket.

Az ország tortája idén a zamatos magyar barack, a mandula, a csokoládé és a karamell harmonikus ízéből született. Természetesen a gyerekekre is gondoltak, a tortát ők is bátran fogyaszthatják, mert a pálinkának csak a finom zamata érezhető. A kóstolás után mi nagyon megszerettük ezt a süteményt, a sárgabarck és a karamella duettje ugyanis tökéletes!

Sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett az ország tortájaFotó: Margitay Klára/Life.hu

A cukormentes torta a budapesti Horváth cukrászda édessége, hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült, egy szelet kb. 280 kalóriát tartalmaz.

Barackos buboréktortaFotó: Margitay Klára/Life.hu

Megkóstoltuk, és imádtuk: a torta habkönnyű, kevésbé édes, de nagyon ízletes. Egyébként idén először nyert női pályázó, amihez külön gratulálunk. 

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Idén a Szent István napi kenyér a Pedró Pékség Kft. tönkölyös finomsága nyert: a hosszú kovászos technológiának köszönhetően a kenyér adalékanyagok nélkül is kifogástalan: könnyű, ízletes, zamatos - a Life.hu le is tesztelte!

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A Honvédség Tortáját is kiválasztották: kiváló alapanyagokból készült a Tessedik mézes körtetorta, amivel Tessedik Sámuel előtt tisztelegnek.

Tessedik mézes körtetortaFotó: Margitay Klára/Life.hu

A tortákat augusztus 19-én és 20-án bárki megkóstolhatja a budai rakparton, a Magyar ízek utcájában, 20-án pedig az ország több mint 150 cukrászdájában. 

Fotó: Margitay Klára/Life.hu