A vasárnapi The Mail információi szerint a rendőrség és a brit titkosszolgálat versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a brit dzsihádisták jövő hét végére tervezett merényletét.

Megfenyegették Erzsébet királynőt - írja a The Mail on Sunday. A lap úgy tudja, brit szélsőségesek jövő hét végére tervezik a 89 éves uralkodónő elleni merényletet.

Forrás: AFP/Eddie Mulholland

Erzsébet királynő jövő szombaton egy ünnepségre lesz hivatalos, amelyet Anglia második világháborúban aratott győzelmének 70. évfordulója alkalmából tartanak - a brit dzsihádisták itt tervezik felrobbantani őt és az eseményre várható több száz embert.

A hírek szerint a királynő férje, Fülöp herceg, a brit miniszterelnök, David Cameron, több méltóság és a közel-keleti harcokban részt vett háborús veteránok és családjaik is kaptak fenyegetést, ezért fokozott a készültség a brit rendőrség és titkosszolgálat részéről.

A brit királyi család többször kapott már fenyegetést: Katalin és Vilmos ausztráliai útjuk előtt voltak komoly veszélyben, Erzsébet királynő megölését pedig az al-Kaida is tervezte korábban.