Több helyen is autókban rekedtek emberek a hétfői hatalmas viharban. Több száz bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, a tűzoltók még késő este is nagy erőkkel dolgoztak. 

Egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag - számolt be az MTI. 47 ezer lakásban ment el az áram hétfőn este a vihar miatt, ami több trafóházat is elöntött. A tűzoltók már mindenhonnan kiszivattyúzták a vizet, és a károk elhárításán dolgoznak.

Kedden reggel még 9 ezer lakásban nem volt áram, és a BKK is folyamatosan állítja helyre a tömegközlekedést. 

Ilyen jelenleg a tömegközlekedés
A tegnapi heves esőzés után több BKK-járat még nem a teljes vonalon közlekedik. A 47-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között nem közlekedik, ezen a szakaszon az M4-es metrót ajánlja a BKK. A 83-as trolibusz helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve közlekedik, a járatok nem érintik a Március 15. tér és a Fővám tér megállókat.
Forrás: MTI

A Vámház körúton beszakadt az úttest a Sóház utcánál. Emiatt lezárták a Szabadság hidat Pest felé, a Vámház körutat a Kálvin tér felé a Fővám tér és a Pipa utca között, illetve a Szabadság híd felé vezető oldalon a Lónyay utcától a Fővám térig. Az Illatos úton a Külső Mester utca közelében a vasúti aluljáróban nagy mennyiségű víz van. Aki teheti, kerülje ezt az útszakaszt - informálta az utasokat a BKK. 

Forrás: MTI

A II. kerületben több helyen is tűzoltóknak kellett kimentenie az autókban rekedt embereket. A Facebookon terjed egy fotó, amelyen egy budapesti kórház teljesen elöntött folyosója látható.

Forrás: Facebook
A katasztrófavédelem munkatársai azt kérik, hogy ahol a tűzoltók kiérkezése nélkül is sikerült a lakóknak elhárítani a viharkárokat, ott a lakók telefonon mondják le a riszatást.

Számos megyére keddre is figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

/1508/D_zs_2015818101155