Szakértők szerint csak a jó szerencsének köszönhető, hogy épségben megtalálták azt a 8 éves román kislányt, akit szülei egy magyarországi autós pihenőhelyen hagytak véletlenül.

Ahogy a Life.hu is megírta, augusztus 22-én a police.hu felhívást tett közzé, amely szerint az M7-es autópálya Pest megyei szakaszán keresték a 8 éves Cureceanu Maria Alessiát.

Forrás: Police.hu

A család Letenye felé utazott, több pihenőhelyen is megálltak, ezek valamelyikén hagyták ott a kislányt, ám csak Letenyénél vették észre, hogy nincs velük. Néhány órával később meglett: az angolul jól beszélő Maria Alessiát Triesztben adta át az olasz hatóságoknak egy másik család.

A kislány épségben van, így sérelmére semmilyen bűncselekményt nem követtek el, vagyis nyomozás sem indul az ügyben" - mondta el a Borsnak dr. Vattayné Székely Noémi őrnagy, az ORFK kommunikációs osztályának munkatársa. Ha 24 óra elteltével sem került volna elő, akkor feltételezhettük volna, hogy komoly baj történt vele" – mondta el a lapnak Simon Erika magánnyomozó, aki szerint egy nyolcéves kislányt még könnyű megtéveszteni, így rendkívül könnyen áldozattá válhat. Míg az ORFK nem, addig az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak: a Blikk információi szerint a gyereket, a családját és megtalálóit is meghallgatják.