Gyakrabban és többet késünk, mióta van okostelefonunk

Forrás: Thinkstock -
ember szokás mobil okostelefon késés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A technológia segít minket abban, hogy többet késsünk, mint valaha. Mióta ugyanis okostelefonunk van, bárhonnan szóban és írásban is értesíthetjük ismerőseinket, hogy késni fogunk. Az emberek fele örömmel hazudik arról is, hogy éppen mi akadályozza meg őt abban, hogy időben célba érjen – derül ki egy friss brit kutatásból.

A megkérdezettek negyede őszintén bevallotta, hogy “sokkal többet késik”, mint tíz évvel ezelőtt, és a 40 százalék pedig szemrebbenés nélkül hazudik is a késés okáról. Az okok között a leggyakrabban a közlekedési viszonyok, a túl sok munka, az elalvás és a gyerekek szerepelnek. Míg korábban a pontosság a királyok erénye volt, ma ötből egy embert nem is zavarja, hogy hazudik, amikor késik.

Nem csak a magánéletben, a munka világában is egyre gyakoribb a késés. A britek közel negyede (23 százalék) később érkezik a munkahelyére és a munkához kapcsolódó társasági eseményekre, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Forrás: Thinkstock

Úgy tűnik, a technológia fejlődése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy rossz érzés nélkül késünk: az okostelefonok segítségével bármikor szóban, írásban értesíthetjük a másikat a késésről, és ez megnyugtat minket.

Szerencsére azért van határa ennek is: kilenc perc késésnél a többségnek már lelkifurdalása van. A lélektani határ, amikor már bosszankodik a másik fél, húsz perc körül kezdődik.

Visszatér a nyár - hamarabb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/news/20150820-visszater-a-nyar-hamarabb-mint-gondolnad-jovo-heten-ismet-harminc-fok-lesz.htmlAz esőnek hamarosan búcsút mondhatunk, visszatér a kellemes száraz, meleg idő.NewsThinkstock125 millió forintba kerül a 2015-ös tűzijáték: megéri? Az utca emberét kérdeztükhttp://www.life.hu/news/20150820-125-millio-forintba-kerul-a-2015-os-tuzijatek-megeri-az-utca-emberet-kerdeztuk.html125 millió forint. Ennyibe kerül idén a tűzijáték. Az utca emberét kérdeztük: megér-e ennyi pénzt és ha ők maguk költhetnék ezt az összeget el, mire költenék.News--Pedofíliával vádolják a Subway szendvicslánc szóvívőjéthttp://www.life.hu/news/20150820-pedofiliaval-vadoljak-a-subway-szendvicslanc-szovivojet-jared-fogle-t.htmlDurva pedofilbotrány rázta meg a szendvicsláncot: volt szóvivőjük egészen leplezetlenül nyomult tinilányokra - írja a DealyBeast-re hivatkozva a Hír24.News--Fizet az ELMŰ, ha egy napig nincs áramhttp://www.life.hu/news/20150820-fizet-az-elmu-ha-egy-napig-nincs-aram-a-vihar-utan-sokan-jartak-igy-budapesten.htmlA hétfői vihar és esőzések nyomán sok fogyasztó maradt áram nélkül. Közel 40 ezer otthonban szakadt meg az áramszolgáltatás órákra, sőt volt, ahol napokra. NewsThinkstockGyász! Elhunyt a Batman-sorozat sztárja, Yvonne Craighttp://www.life.hu/news/20150819-gyasz-elhunyt-a-batman-sorozat-sztarja-yvonne-craig-aki-a-star-trekben-is-szerepelt.htmlHetvennyolc éves korában elhunyt Yvonne Craig, aki a hatvanas évek Batman-tévésorozatában lett népszerű Batgirl szerepében, és Elvis Presley oldalán is feltűnt a filmvásznon.News--Visszatér a nyár - hamarabb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/news/20150820-visszater-a-nyar-hamarabb-mint-gondolnad-jovo-heten-ismet-harminc-fok-lesz.htmlAz esőnek hamarosan búcsút mondhatunk, visszatér a kellemes száraz, meleg idő.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.