Olyan, mintha Hien nem is Amerikában élne és tanulna, hanem továbbra is a fővárosban. Teljesen természetes, hogy a Játékkészítők decemberi előadásaiban színpadra áll egy új szerepben. Hogyan csinálja, hogy mindemellett kitűnő tanuló is?

Hien amilyen apró és törékeny, annyira elszánt és kitartó. Nemcsak kiváló tanuló, színjeles a Berklee egyetem ének, zeneszerzés szakán, a sok tanulás mellett még a karrierjét sem hanyagolja el.
„Szeptember 7-én már iskolában leszek, decemberben jövök vissza Magyarországra a Játékkészítő című előadásra.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Utána már csak a jövő nyáron utazom haza, de akkor viszont hosszabb időre. Most főleg a tanulmányaimra koncentrálok, kitűnő a tanulmányi eredményem, pedig nagyon sok tantárgyat felvettem. Nagyon komolyan veszem az iskolát, szinte éjjel-nappal tanulok, és így nincs időm a szerelemre sem. Megtartottam már ez első koncertemet, és egy profi fotós készített velem képsorozatot. Szépen alakulnak a dolgaim" – magyarázta Hien, aki kollégiumban lakik, és több külföldi és egy magyar barátja is van. A családja viszont nagyon hiányzik neki.

"A családommal mindennap beszélek Skype-on, így kevésbe fáj a hiányuk. Szerencsére a magyar konyha annyira nem hiányzik, hisz a menzán kiváló ételeket főznek. Sőt a hétvégén vattacukor és fagyi is szokott lenni, úgy általában, ami szem-szájnak ingere. Előfordult, hogy élő jazzkoncerttel szórakoztattak minket a diákok. Itt úgy néz ki a menza, mint máshol egy jobb étterem" - tette hozzá a közkedvelt énekesnő, aki ugyanúgy folytatja magyar karrierjét, mintha itt élne.
„Hazajöttem, és máris új dalt készítettem, decemberben pedig ismét musicalben szerepelek, a Játékkészítőkben. Tavaly a nyitányban szerepeltem, így módom volt 12-szer végignézni az előadást, amit már elég jól ismerek. Annyi lesz a könnyítésem, hogy a próbáimat kicsit rugalmasabban fogják kezelni."