Zimány Linda hét évet keményen küzdött azért, hogy ügyvédi diplomát szerezzen, januárban ledoktorált. Hamarosan kiskosztümben fog küzdeni a személyiségi jogokért és médiajogért. Rablóból lesz a legjobb pandúr?

A saját bőrén tapasztalta meg Zimány Linda, hogy milyen érzés az, amikor a média bántja és nem tud érdemben védekezni. A szőke szépség 15 éve él kamerák össztüzében: 14 évesen tűnt fel Britney Spears hasonmásaként, majd 2006-ban megnyerte a Miss Balaton szépségversenyt. Hihetetlen, de jövőre betölti a 30-at, és úgy tervezi, hogy alaposan megváltoztatja a szépségére épülő korábbi életét. Manapság már úgy írja alá a hivatalos iratokat is: dr. Zimány Linda.

Magyar hírességek, akik jogi diplomát szereztek
Csisztu Zsuzsa egykori tornászbajnok, tévés és rádiós műsorvezető a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Deák Ferenc Továbbképző Intézetében sportjogi szakjogász diplomát szerzett. Jelenleg a Digi Sport Magyarország szerkesztő-riportere és műsorvezetője, jogász hivatását nem gyakorolja.

Sütő Enikő népszerű fotómodellből lett ismert ügyvéd és üzletasszony. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1982-ben, majd nyolc évig dolgozott
jogászként, főleg művészek voltak az ügyfelei. Ma már nem a szakmájából él, modelliskolát működtet.

Völgyesi Gabriella, a Unique együttes énekesnője 2006-ban szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A büntetőjog érdekli, de a szellemi alkotások jogának területei, az előadói vagy a szerzői jog is közel áll hozzá. A zenélés és két kisgyerek mellett ügyvédkedik.

Somló Tamás, az LGT énekese és basszusgitárosa diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2004-ben, 57 évesen. A jogi diploma megszerzését édesapjának ígérte meg, ezért teljesítette. Szakmát ezután sem váltott, zenész maradt.

Szervét Tibor érettségi után a Színművészeti Főiskolára akart menni, ám végül mégis az ELTE jogi karára iratkozott be, diplomáját 1982-ben szerezte meg. Ám színészi ambíciót továbbra sem adta fel: miután ledoktorált, újra felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára - harmadszori próbálkozásra, 26 éves korában vették fel.

Havas Henrik újságíró, műsorvezető a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. A rendszerváltáskor úgy gondolta, hogy a Kádár-korszakban szocializálódott újságírókat majd szélnek eresztik, ezért készült átnyergelni az ügyvédi pályára, de végül nem tette.

Friderikusz Sándor Prima Primissima díjas újságíró, riporter, televíziós műsorvezető 1984-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának nappali tagozatán szerzett diplomát.

Januártól teljesen megváltozik az életem, hivatalosan is elkezdem az ügyvédi gyakorlatomat. Szokatlan lesz, de alig várom, hogy civil munkám legyem. Hivatali időben fogok dolgozni, reggel nyolctól négyig, ezt az életformát még sohasem tapasztaltam meg. Izgalmakkal várom az életemnek ezt az új szakaszát, bár minden jogász és ügyvéd barátom azt mondja, hogy a lelkesedésem idővel majd lelankad a mindennapi papírmunkák során. De ez annyira más lesz, mint szépségversenyekre járni, műsort vezetni. Úgy gondolom, hogy elég kitartó vagyok és van bennem elég tűz ehhez a pályához” - magyarázta Linda, aki ígéri, nem kell tartani tőle akkor sem, ha a neve elé írja a dr. címet.

Forrás: fotó: Zsigmond László/Life.hu/Origo Zrt. - 2015/Zsigmond László Márton/Life.Hu

„Év elejétől nem kell különösebben izgulnom, ha olyan cikkek jelennek meg rólam, amikhez nem járultam hozzá. Egy tollvonással intézem majd el a dolgokat. De félni nem kell majd tőlem, elég lesz békén hagyni. Ez normális, az embernek vannak személyiségi jogai, amikért bármikor kiállhat, azért létezik az igazságszolgáltatás. Úgy gondolom, hogy szívesen nyilatkozom a jövőben is, de leginkább a szakterületemmel kapcsolatban. Nem a nyaralásaimról, a páromról fogok beszélni, ha megkeresnek az újságírók. Egy erős váltásra készülök, ami majd szép lassan kialakul. Az biztos, hogy szexis képek többet nem készülnek rólam, nem fogom bikiniben illegetni magam, és nem csak azért, mert jövőre 30 éves leszek. Fürdőruhás képek biztos felbukkannak majd rólam a privát oldalamon, hisz abban nincsen semmi rossz, ha egy orvos, ügyvéd vagy tanárnő nyáron fürdőruhát visel. De ezek a képek a privát oldalamra készülnek, így elvileg nem kerülhetnek nyilvánosságra."