Nem sokon múlt a kaszkadőr élete, aki két méter mélyre temettette el magát összebilincselt kezekkel, hogy megismételje Houdini „élve eltemetve” nevű mutatványát.

Antony Britton kilenc perc elteltével sem jelent meg a felszínen, az eszméletét vesztett férfit végül segítői ásták ki a koporsóból. A kaszkadőrnek rögtön oxigénmaszkot adtak a mentők, így néhány karcolással és repedt bordákkal sikerült túlélnie a nagy mutatványt.

A kép illusztrációForrás: Getty Images/Hemera/Stacy Barnett

„Majdnem meghaltam. Tényleg csak másodpercekre voltam a haláltól. Úgy éreztem, hogy összenyom a föld. Ijesztő volt. Éreztem, hogy elvesztem az eszméletemet, és nem tudtam tenni semmit” – nyilatkozta a férfi.

A balul sikerült eset egyébként egy jótékonysági rendezvényen történt, ahol leukémiában és limfómában szenvdeők egyesületének gyűjtöttek pénzt.

Az elmúlt száz évben, Anthony Britton a harmadik személy, aki egyáltalán megpróbálkozott ezzel a mutatvánnyal. Houdini 1915-ben akarta először bemutatni, de majdnem az életébe került. Ezután több évre félretette a mutatványt. Később újra kidolgozta színpadi produkcióként, majd elkészültek hozzá a megfelelő eszközök is. Sajnos a magyar származású bűvész meghalt, mielőtt bemutathatta volna.