Steven Seagalt is bevetnék az oroszok az alkoholizmus elleni kampányban

Forrás: AFP/RIA Novosti/Ekaterina Chesnokova -
Oroszország kampány Steven Seagal Ray Jones alkoholizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Steven Seagal színészt és Roy Jones profi ökölvívót és rappert is felkérték az Oroszországban tervezett alkoholizmus elleni kampány segítésére.

Az ötlet, hogy a két híresség úgynevezett kampányarc legyen, az orosz államfő mellett működő emberi jogi tanács egyik lelkes tagjától ered. Jana Lantratova, az Oroszországi Önkéntesek Szövetségének a vezetője a kormánynak és az amerikai hírességeknek is elküldte ezzel kapcsolatos levelét.

Nagyjából minden harmadik ember alkoholizmusban szenved Oroszországban, ahol évente félmillióan halnak meg a ma már népbetegségnek számító szenvedélybetegség következtében – írta korábban az Origo.
Forrás: AFP/RIA Novosti/Ekaterina Chesnokova

Az 1980-as évek végén, 1990-es évek elején akciófilmekben játszott szerepeivel világhírűvé vált Steven Seagal és az ökölvívó-rapper-filmszínész, Roy Jones képviselői állítólag már vissza is jeleztek Lantratovának, és megerősítették, hogy mindketten az egészséges életmódot hirdetik, az orosz ajánlaton pedig gondolkoznak.

Seagal aktív környezetvédő és állatjogi aktivista, aki a buddhista Richard Gere amerikai színészhez hasonlóan a dalai láma támogatója és Tibet függetlenségének szószólója. Az utóbbi években rendszeresen felbukkant Oroszországban és helyi sajtójelentések szerint jó kapcsolata van Vlagyimir Putyinnal. Seagal komoly üzleti kapcsolatokat ápol az orosz Kalasnyikov fegyvergyárral. Tavaly szeptemberben ugyanakkor felbontották vele a készülő reklámszerződést a fegyvergyárat is sújtó amerikai szankciók miatt.

Oroszországban pénteken az ortodox hívők a Józanság napját ünnepelték. Ekkor a templomokban miséket tartanak és a pópák az alkoholizmus ártalmaira figyelmeztetnek igehirdetéskor.

Roy Jonest is üzleti kapcsolatai kötik Oroszországhoz. Augusztusban a krími Szevasztopolban fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz államfő. A rapper-ökölvívó az orosz állampolgárság megadását kérte az elnöktől. Mint mondta, továbbra is megtartaná az amerikait, de üzleti kapcsolatai miatt gyakran látogat Oroszországba, és az orosz állampolgárság révén reméli elkerülni a beutazási engedély megszerzésével kapcsolatos kellemetlenségeket.

A társadalmi szervezet képviselője az orosz sport- és kulturális élet sztárjait sem hagyná ki az alkoholizmus elleni akcióból. Az önkéntesek közötti felmérés alapján úgy gondolják, hogy az oroszok elé példának lehetne állítani Alekszandr Karelin olimpiai bajnok birkózót, a parlament alsóházának képviselőjét, és orosz politikustársát, Nyikolaj Valujevet, aki profi ökölvívóként korábban ugyancsak sikeres nemzetközi karriert futott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.