Tarr Béla kitagadta a szakmából a menekülteket rugdosó operatőrt

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
menekült Tarr Béla László Petra operatőr szakma Magyar Filmművészek Szövetsége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tarr Béla szerint nincs bocsánat a menekülteket megrúgó operatőr, László Petra tettére. A Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke közleményt adott ki az ügyben és kitagadta a szakmából az operatőrt. 

„A Magyar Filmművészek Szövetségének Elnöksége mélyen elítéli László Petrát, tettére nincs magyarázat és bocsánat. Mi mindannyian felesküdtünk arra, hogy kameránkat az emberek szolgálatába állítjuk, hogy az élet jobbá és emberségessé tételéért használjuk, és minden erőnkkel az emberi méltóság védelmét szolgáljuk.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Ez az eskü kötelez mindannyiunkat! László Petra szégyent hozott szakmánkra, az egész magyar mozgóképes társadalomra és országunkra. Nincs helye közöttünk. A Magyar Filmművészek Szövetségének nevében, Tarr Béla, elnök” - állt a Kossuth-díjas rendező közleményében.

László Petra néhány napja szólalt meg először tettével kapcsolatban. Az N1TV kirúgott munkatársa nem kért bocsánatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.