Harmincéves lett a világ legidősebb hím pandája

Forrás: Northfoto -
életkor torta panda legidősebb vadon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harmincadik születésnapját ünnepelte hétfőn egy szecsuani rezervátumban a világ legidősebbjeként számon tartott hím pandája, Pan Pan. 

Az emberi mércével százéves matuzsálemet egy sárgarépával díszített háromszintes jégtortával köszöntötték.

Forrás: Northfoto

Napra pontosan nem ismerik az életkorát, mert a vadonban született 1985-ben a szecsuani Paohszing megyében. Pár hónapos lehetett, amikor a pandakutató- és megőrző központba került.

Hős apaként Pan Pan jelentősen hozzájárult a fogságban élő pandapopuláció növeléséhez - jelentette ki a hétfői ünnepségen Vej Zsung-ping, a központ igazgatóhelyettese. Vej szerint az ünnepeltnek több mint 130 leszármazottja van, tőle ered a világ fogságban élő óriáspandáinak egynegyede.

A pandák fogságban általában mintegy 20 évig élnek, de az egyre jobb ellátásnak köszönhetően egyre többen érnek el ennél jóval idősebb kort is.

Világrekorder lett az óriáspanda

A világ legidősebb nőstény óriáspandája, Csia Csia 37. születésnapját ünnepelte július végén Hongkongban. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.