Guinness Rekord világrekord óriáspanda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
37 éves lett a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, Csia Csia, aki emberi mértékkel mérve már a százévesek klubjába tartozik. Ezzel a korral Guinness-rekorder lett a panda, akit rajongói köszöntöttek születésnapján.

Csia Csia 1978-ban született Szecsuan tartományban, a pandák őshazájában, és 1999-ben, két évvel Hongkong anyaországához való visszatérése után került a különleges közigazgatási övezetbe. Mint fogalmaztak, korához képest egészen aktív, bár az utóbbi időben egyre többet alszik. A születésnapi tortája sem hozta igazán lázba, helyette inkább a bambuszt rágcsálta.

Forrás: MTI/AP/Kin Cseung

Az egyedül Kínában honos óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb állatfajai közé tartoznak; a legfrissebb felmérések szerint 2013 végén 1864 élt közülük vadon, 375 pedig fogságban. Vadon átlagosan 15 évig élnek.

Autóbalesetet szenvedett a magyar zenészhttp://www.life.hu/news/20150729-autobalesetet-szenvedett-bodi-csaby.htmlKis híján tragédia is történhetett volna. NewsVégrehajtást kértek Lang Györgyi és Falusi Mariann cégérehttp://www.life.hu/news/20150728-lang-gyorgyi-es-falusi-mariann-a-padodo-enekesnoinek-cegere-vegrehajtast-kertek.htmlA Pa-Dö-Dő együttes tagjainak közös cége ellen végrehajtás van érvényben.NewsFotó: Hámori Zsófia/Life.huItt van az ősz! Marad a hűvös nyári időhttp://www.life.hu/news/20150728-idojaras-jelentes-szerint-marad-az-oszies-huvos-nyari-ido.htmlKödös reggelre ébredhettünk, később azonban több órára is kisüthet a nap. A kánikulára viszont még várni kell.News--Bobbi Kristina Brown párja az internetről értesült a lány halálárólhttp://www.life.hu/news/20150728-bobbi-kristina-brown-parja-nick-gordon-az-internetrol-tudta-meg-a-lany-halalat.htmlBobbi Kristina Brown halála azonnal bejárta az internetet. Onnan értesült róla barátja, Nick Gordon is.News--Meglett Madeleine? Babatakarót és csontokat találtak...http://www.life.hu/news/20150728-egy-borond-mellett-talaltak-meg-egy-kislany-csontjait-es-takarojat.htmlEgy bőröndbe dobva találtak rá egy kislány földi maradványaira egy dél-ausztráliai bozótban. Azt gondolták, a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann csontjaira bukkanhattak, de a rendőrség megállapította, hogy nem. NewsOrigoA vonaton ragadt egy kislány egyedül - A MÁV őt hibáztatjahttp://www.life.hu/news/20150728-a-mav-a-vonaton-ragadt-kislanyt-hibaztatja.htmlVonaton ragadt egy hétéves kislány. A MÁV őt és családját okolja. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.