Napok óta a Galambos Lajos körül zajló botránytól hangos a sajtó. Rengeteg sztár nyílvánította már ki a véleményét a lopással és vesztegetéssel gyanúsított mulatóssztár ügyével kapcsolatban, de a zenész barátai továbbra is azt állítják: hisznek az énekes ártatlanságában. 

Ahogy korábban megírtuk, a dáridózás hazai királyát kedden reggel őrizetbe vette a rendőrség. Galambos Lajost a rendőrök vitték el a saját otthonából lopás, és vesztegetés bűntett elkövetésesnek gyanújával, mert a hírek szerint áramlopáson érték. A bíróság csütörtökön dönt Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatásának elrendeléséről. A lopással és vesztegetéssel gyanúsított zenészt, aki korábban ártatlannak vallotta magát, az Origo helyszíni tudósítója szerint bilincsben kísérték ki az ügyét tárgyaló Budaörsi Járásbíróságról.

Forrás: RTL Sajtóklub

Gesztesi Károly először nem akarta kommentálni az ügyet, de végül azt mondta: „Úgy ahogyan mindenki, én is nagyon szeretem Lajcsit, évfolyamtársam volt a Zeneművészetin. Kiváló trombitás és nagyszerű zenész, Isten adja, hogy ne keveredjen bele semmibe – ezt kívánom neki".

A Life.hu-nak sikerült beszélnie Gáspár Győzővel, aki nagyon régóta szoros kapcsolatban áll a zenésszel. Győző felháborítónak tartja, hogy sokan úgy ítélkeznek, hogy még nem is született bírósági ítélet.

"Ő fedezett fel, és ezért mindig is nagyra fogom tartani. Nem rossz ember, és ezért nem értem, miért támadja őt most ennyire a média és a sztárvilág. Mindenki összevissza beszél, és jobban örülnék, ha az a rengeteg celeb inkább a saját maga dolgaival foglakozna, és nem Galambos Lajos szidalmazásával. Nagyon jó barátom, és mindig számíthattam rá, bármi rossz is történt az életemben. Szó szerint megkönnyeztem, amikor megtudtam mi történt vele. Sok ember, akinek anno ő indította be a karrierjét, most ellene fordult, és támadja. Milyen dolog ez? Kitartást kívánok neki, és amíg a bíróság nem dönt, senki ne ítélkezzen felette!" - nyilatkozta az énekes. 

Gáspár GyőzőForrás: Hámori Zsófia

Koós János és az énekes régóta barátok, és nehezen tudja elhinni, hogy Lajcsi képes lenne ilyesmire. "Régebben rendszeresen összejártunk, nehezen hiszem el, hogy Lajcsi ilyesmit tett volna. Ha így történt sajnálom, és remélem, hogy csak egy félreértésről van szó, és megoldódik az ügy." - mondta Koós a Blikknek

Koós JánosForrás: MTI/Kollányi Péter
Lagzi Lajcsi ügy: "Van egy áramlopó szoba”
Lehet, hogy nem ilyen néven szerepelt a tervrajzokon, de van egy „áramlopó szoba" abban a tatai lakóparkban, amelyet az ismert mulatós zenész, Galambos Lajos reklámozott - tudta meg az Origo. A szoba egy gipszfallal van leválasztva, és a szoba segítségével évente 1-2 millió forint áramköltséget úsztak meg. Az Origo úgy tudja, eleve úgy építették a lakóparkot, hogy majd lopják az áram egy részét. Lajcsi otthonában sem találtak mindent rendben, ott is hasonló módszerekkel trükköztek a gázszámlával.

Sikerült elérni az énekest, Komáromi Pistit is, aki egykor rendőrként dolgozott, és szerinte a sztárnak is jár az ártatlanság védelme. 

"Bár nem dolgozom együtt Lajcsival és nem látok bele a személyes ügyeibe, annyit szakmai szemmel azért elmondhatok, hogy ugyan mindenkinek jár az ártatlanság vélelme, de biztosan volt valamilyen információjuk a rendőröknek, ami alapján nem sima kihallgatásra hívták be Lajcsit, hanem őrizetbe vették. A  hatóság dolga megítélni, hogy mi a igazság, mindenesetre bízom abban, hogy tisztázzák majd a dolgot. Lajcsit nem ilyen embernek ismertem." - mesélte Pisti.

Komáromi PistiForrás: komaromipisti.hu

Gesztesi Károly először nem akarta kommentálni az ügyet, de végül azt mondta: „Úgy ahogyan mindenki, én is nagyon szeretem Lajcsit, évfolyamtársam volt a Zeneművészetin. Kiváló trombitás és nagyszerű zenész, Isten adja, hogy ne keveredjen bele semmibe - ezt kívánom neki." - mondta a színész.