Bréking! Klein Dávid felért a Manaszlu csúcsára

Manaszlu hegymászó Mount Everest csúcstámadás csúcs Föld Klein Dávid Csomolungma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hegymászó idén valóra váltotta az egyik álmát és megmászta a 8156 méter magas Manaszlut, a Föld nyolcadik legmagasabb hegyét.

Kelin Dávid tavaly a Mount Everest legmagasabb pontját próbált a meghódítani. Akkor a Life.hu az alaptáborban érte el őt. A hegymászó 2014-ben nem járt sikerrel, mert a csúcs előtt 250 méterrel visszafordult és nyolcadszor sem sikerült végrehajtania az oxigénpalack nélküli csúcstámadást. Dávid idén egy „kisebb" hegyet választott. A Manaszlu 700 méterrel alacsonyabb, mint a Csumolungma, ezúttal pedig sikerrel járt és pár órával ezelőtt, közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt: „Jól vagyok, elértem a csúcsot".

Forrás: Facebook/Klein Dávid

A csúcstámadás előtt a következő sorokat írta Dávid: „8000 méter felett a létezés határmezsgyéjén járok. Úgy is mondhatnám: alig létezem. Az emberi szervezetnek mindenhez oxigénre van szüksége: a mozgáshoz, emésztéshez, gondolkozáshoz, fűtéshez. A minket körbevevő világ emberidegen: fagyott, éles határú tárgyak, sarkos formavilág, dermedt, élettelen és kristálytiszta közeg, ami körbevesz minket. Fizikai értelemben fogoly vagyok: minden tekintetben korlátozott. E szigorú világ szabályai azonban lehetővé teszik számomra, hogy álarcok nélkül találkozhassam önmagammal, pont olyannak látva önmagamat, amilyen valójában vagyok: néha sutának, gyengének, de néha a nemesre és jóra képes embernek. Ez a lehetőség – az önmagammal való közvetlen találkozás lehetősége – számomra mindennél kedvesebbé teszi a hegyek világát"

Alex Honnold: „Elég ciki lenne beleesni egy gleccserszakadékba"http://www.life.hu/news/20150930-alex-honnold-a-vilag-egyik-legjobb-hegymaszoja-bevallott-mi-erez-amikor-biztositokotel-nelkul-maszik.htmlAz amerikai sziklamászó sztár, rendíthetetlen nyugalommal, biztosítókötél nélkül hódítja meg a legmeredekebb sziklafalakat, pedig tisztában van vele, egy rossz döntés, és abban a pillanatban véget ér az élete. News--Nagy dobásra készül Lagzi Lajcsi ügyvédjehttp://www.life.hu/news/20150930-galambos-lajos-ugyvedje-berenyi-andras-nagy-dobasra-keszul.htmlA zenész ügyvédje, Berényi András, a TV2 Tények műsorának telefonos interjút adott, ahol elmondta összegyűjtötték a bizonyítékokat, amit hamarosan a bíróság elé tárnak. News--Jövő szombaton helyezik végső nyugalomra Harangozó Terithttp://www.life.hu/news/20150916-harangozo-teri-elhunyt-enekesno-bucsuztatojanak-idopontjat-schmuck-andor-kozolte.htmlSchmuck Andor, a Tisztelet Társasága nevű non-profit szervezet elnöke nyilvánosságra hozta, hogy a rajongók mikor és hol vehetnek végső búcsút az énekesnőtől.News--Ungár Anikó gyászol - 104 évesen elhunyt az édesanyjahttp://www.life.hu/news/20150904-ungar-aniko-buvesz-es-eloadomuvesz-gyaszol-mert-104-eves-edesanyja-elhunyt.htmlA napokban örök álomra szenderedett Ungár Anikó édesanyja, Lilike néni, aki 104 éves volt, és akire lánya a legnagyobb szeretettel emlékszik. News--Hihetetlen kihívás! Egy csapat körbebiciklizi Magyarországothttp://www.life.hu/news/20150826-hihetetlen-kihivas-egy-csapat-korbebiciklizi-magyarorszagot-jotekonysagi-cellal.htmlKülönleges kihívásra készül egy csapat bringás, akik drogprevenciós céllal indulnak útnak, hogy két keréken meghódítsák az országot.News--Lőttek a pesti romkocsmavilágnak: Hotelek épülnek kedvenc helyeinkre?http://www.life.hu/news/20150824-bezarhatnak-a-romkocsmak-mert-hotelek-apartmanok-epulnek-a-helyukre.htmlA legtrendibb bulihelyekre hamarosan apartmanházak és hotelek épülhetnek.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.