"Elszálltam egy kicsit" - Kiderült, Lagzi Lajcsi ügynök volt!

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Galambos Lajos ügynök Lagzi Lajcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Blikk nemrég indult sorozata újabb és újabb információkat hoz napvilágra a mulatóskirály, Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos életéről.

Szerencsés fiatalsága volt Lajcsinak: megúszta a katonaságot. Mikor sorkatonai szolgálatra hívták, már ezerrel futott a lakodalmaskazetta-szekér, saját cége és kiadója is volt. A bakaságot családi segítséggel a gyengélkedőn tölthette a zenész, majd utána hamarosan indulhatott is Németországba a katonazenekarral fellépni.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Indulás előtt Lajcsit behívták a III/III-as ügyosztályra. A napilap a Dáridó és ami mögötte van című könyv alapján azt írja, Lajcsi első ügynöki munkája csomagszállítás volt, ezután bízták volna meg más feladatokkal, de neki nem volt kedve ehhez egyáltalán. Édesapjával nagy tervet eszeltek ki: azt mondták, ha Lajcsi sokat iszik, minden titkot kibeszél, ezért alkalmatlan arra, hogy ügynök legyen. Mivel a németeknél sok a sör, előfordulhat, hogy Lajos lerészegedik. A zenész kiutazott Németországba, de megúszta, hogy jelentenie kelljen.

"Elszálltam egy kicsit, hiszen olyan 500-as Mercivel járkáltam, amilyen legfeljebb a német kancellárnak volt. Röstellem, de azok az emberek, akik körülvettek, ugyanígy adtak a külsőségekre" – nyilatkozta a 14 éve megjelent könyvben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.