Hatalmas felháborodás! Lelőtték Zimbabwe egyik legnagyobb elefántját

Forrás: Daily Mail -
gyilkosság Zimbabwe lelövés vadász oroszlán német orvvadász elefánt Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sokkal az afrikai ország sztároroszlánja, Cecil halála után egy német vadász orvul ejtette Zimbabwe körülbelül 50 kilós agyarral rendelkező elefántját.

Három hónappal azután, hogy egy amerikai fogorvos lelőtte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt, egy német vadász megölte Afrika egyik legnagyobb elefántját a Gonarezhou Nemzeti Parkban – adta hírül a Daily Mail és a Telegraph.

Úgy tudni, az állat a negyvenes évei közepén járt, és halála előtt nem látták a Gonarezhou parkban Forrás: Daily Mail

A brit lap már keresteti, ki lehetett az állat gyilkosa. Úgy tudni, a férfi 60 ezer dollárt, vagyis körülbelül 16 millió forintnak megfelelő összeget fizetett az engedélyért, és összesen 21 napon át tartott, mire egy tapasztalt vadász segítségével elejtették az állatot. Cecilhez hasonlóan az elefánt ügye is hatalmas port kavart a közösségi médiában.

Johnny Rodrigues, a Zimbabwe Conservation Task Force elnöke megerősítette az állat halálhírét. „Kiábrándító, hogy a helyiek, akik azért ölik meg az állatot, hogy enni adhassanak a családjuknak, 5 és 15 évig terjedő börtönt kaphatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.