Elárverezik a Titanicot elsüllyesztő jéghegy fotóját

Forrás: Wikipedia -
Titanic fotó szemtanú jéghegy árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legendás hajó tragédiáját okozó jéghegy fotója és egy szemtanú beszámolója kerül kalapács alá nemsokára Nagy-Britanniában. 

A fekete-fehér fotó aznap reggel készült, amikor 1912.április 14-én éjszaka a Titanic örökre elmerült. A beszámolót M.Linoenewald készítette, aki órákkal a hajó elsüllyedése után haladt el a jéghegy mellett. A német pincér leírta, hogy vörös festék volt látható egy hatalmas jéghegyen - írja az Origo.

Titanic Forrás: Wikipedia

"Azon a napon, amikor a Titanic elsüllyedt, a Prinz Adalbert gőzős elhaladt egy jéghegy mellett, amelyet ez a fotó ábrázol. A Titanic katasztrófájáról akkor még nem értesültünk. A jéghegy egyik oldalán jól látható vörös festék, amely úgy keletkezhetett, hogy egy hajó súrolta a jéghegyet.SS. Prinz Adalbert Hamburg America Line" - olvasható a feljegyzésben, amelyet a főpincér mellett a hajó legénységének három másik tagja is aláírt. Mind a felvételt, mind a feljegyzést később átadták a Burlingham, Montgomery and Beecher brit ügyvédi irodának, amely a Titanicot működtető White Star cég nevében járt el a katasztrófa után.

A Titanicot feltételezetten elsüllyesztő jéghegy, a Prinz Adalbert hajó főpincérének felvétele Forrás: Wikimedia Commons

Amikor az 1523 ember halálát követelő szerencsétlenség hivatalos vizsgálata lezárult, mindkét bizonyítékot bekeretezték és az ügyvédi iroda tanácskozótermének falára függesztették. Egészen addig ott volt, amíg 2002-ben a cég beszüntette működését. Az irodát működtető négy egykori partner bocsátja most árverésre a történelmi dokumentumokat, amelyek értékét a Henry Aldridge and Son of Devizes aukciósház 10-15 ezer font közöttire becsüli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.