Friderikusz Sándor sírt Vitray Tamás miatt

Forrás: MTI/Földi Imre, Nándorfi Máté -
vita Vitray Tamás sírás Friderikusz Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Friderikusz Sándor és Vitray Tamás közel 40 éve ismerik egymást. Több évtizede tart közöttük egy adok-kapok, Vitray néhány napja olyat kérdezett, amin mindenki elcsodálkozott.

Friderikusz Sándor 2008-ban beszélt arról, hogy egykori mestere, Vitray Tamás hogyan alázta meg 28 évvel azelőtt. Egyszer egy rosszul sikerült anyaga miatt egy egész szerkesztőség előtt szidta le. Ezután Friderikusz tíz percig sírt az MTV előtti téren.

Forrás: MTI/Földi Imre, Nándorfi Máté

Később újra konfliktusba keveredtek, ugyanis Friderikusz könyvében írt Vitrayról is, ami a tévésnek finoman szólva nem tetszett: "A konyvében olyan mocskos hazugságok vannak, amelyeket nehéz lenne megbocsátani" - nyilatkozta akkor Vitray, aki nemrég a Borsnak beszélt a kereskedelmi tévék műsorairól, és szóba került az Összezárva Friderikusszal is. "Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem" - mondta. A Best megkeresésére azonban így felelt: "Természetesen ismerem Friderikuszt. Az a feltételezés, hogy én ezt a mondatot komolyan mondtam volna, természetesen téves."

Friderikusz Sándor gálánsan így nyilatkozott: "Ha valaki, én pontosan tudom, ki Vitray Tamás. A hazai televíziózás egyik legkiemelkedőbb. Ha nem 'a' legkiemelkedőbb alakja! Valóságos művésze volt a mi mesterségünknek. Örülök, és hálás vagyok a sorsnak azért, hogy a kortársa lehetek, és sok mindent tőle tanulhattam el."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.