Ha kirándulni támad kedved a hosszú hétvégén, jó hírünk van: több órás napsütésre számíthatsz, melyet főként csak keleten zavarhat meg kisebb felhősödés. Érdemes kinti programokat is szervezni. 

Az éjszaka képződött köd az Alföld középső részén és északkeleten lassabban oszlik majd fel, az itt élők később számíthatnak csak napsütésre. Csapadék nem várható, és a szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható, a tartósabban ködös részeken ennél hűvösebb lesz. Késő este 5 és 10 fok között lesz a hőmérséklet - írja az Origo

Forrás: Thinkstock

Vasárnap a köd feloszlása után felhős, de napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, a magasabban fekvő helyeken lesz az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható, a tartósabban ködös részeken marad 10 fok közelében a hőmérséklet. Jövő héten napos és felhős időszakok váltják majd egymást, és otthon hagyhatjuk az esernyőnket is. Az éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok, míg a nappali 10 és 17 fok között várható.