szívritmuszavar kutya Guinness Rekordok Könyve gördeszka bulldog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tízéves korában elpusztult a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája Dél-Kaliforniában.

A Tillman nevű angol bulldog gazdája, Ron Davis szerint kedvencénél szívritmuszavar jelentkezett a nyáron, aminek következtében szívizombetegség alakult ki nála. A kutya útban az állatkórházba pusztult el.

Tillman egy 2007-es gördeszkás videójával vált híressé, amelyet több mint húszmilliószor néztek meg a felhasználók a és később egy okostelefon-reklámba is bevágták. Hat évvel ezelőtt bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája: 19,678 másodperc alatt gurult 100 métert.

„Ő volt a legjobb barátom, a testvérem, az árnyékom, ha pedig szerepelnie kellett, mindenkit elkápráztatott. Több millió embernek csalt mosolyt az arcára világszerte” - mondta a gazdi.

Az Oxnardban élő Davis soha nem is próbálkozott hagyományos kutyatrükkök betanításával Tillmannél, aki szinte magától kapott rá a gördeszkázásra és több száz órányi gyakorlással vált a mesterévé. Az angol bulldog szeretett hódeszkázni, szörfözni és egy speciális ülésben ülve terepjárózni is.

10 dolog, amit biztosan nem tudtál a kutyákról

Az ember legjobb barátja. Megérzi, ha rossz kedved van, ha örülsz valaminek, együtt örül veled. Ismer téged, de te vajon mennyire ismered őt? Habár minden kutya személyisége teljesen más, a következő 10 pont talán segíthet abban, hogy kicsit közelebb kerülhess szőrös kis barátodhoz. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.