Kiakadt a bűvészszakma a Hungary’s Got Talent stábjára, amiért a bűvészet etikai szabályait felrúgva Balázsék lelepleztek néhány trükköt.

A jelenleg Toszkánában élő Gálházi László bűvész folyamatosan figyelemmel kíséri az RTL Klub tehetségkutatóját, mivel több kollégájának is drukkol, aki nevezett a műsorba. A veterán va­rázsló most rendesen kiakadt – írja a Bors.

„Ezt a csodálatos szakmát oly mértékben járatta le eddigi adásaiban a Hungary’s Got Talent, hogy efölött már nem lehet szemet hunyni. Több mint harmincöt éve vagyok bűvész, de még sehol nem tapasztaltam a szakma etikai kódexének ilyen mértékű meggyalázását. Larry Hypnox partnernő-megjelentetős műsorát oldalról vette fel az operatőr, a trükk lényegi elemét pedig leleplezték a né­zők felé. Ezzel az egész bűvészszakmát megsértették. Arról nem is beszélve, amikor egy másik induló bűvésztáskájában turkáltak a műsorvezetők. Ez egyszerűen felfoghatatlan” – háborgott.

Az RTL Klub meg tudja magyarázni, miért fosztja meg a nézőket az illúziótól:

„Minden bűvésznek volt lehetősége, hogy felmérje a színpad adottságait az előadása előtt, és láthatták a kameraállásokat is, amely a formátum sajátja, nem egyedi. Nagy Jonathan produkcióját is láthatták hátulról a nézők, neki sikerült az illúziója, három lány is előjött a dobozból úgy, hogy nem látszott a turpisság. Barbara saját hibáin viszont nincs az a nézőpont, ami segített volna. Ami a legfontosabb: minden versenyzőnk ugyanakkora eséllyel indul, csak rajtuk múlik, hogy továbbjutásukról meggyőzik-e a zsűrit” – nyilatkozta a lapnak az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya.