Bűvészbotrány a Hungary’s Got Talentben - Kiakadt a szakma Balázsékra!

bűvész tehetségkutató botrány etika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiakadt a bűvészszakma a Hungary’s Got Talent stábjára, amiért a bűvészet etikai szabályait felrúgva Balázsék lelepleztek néhány trükköt.

A jelenleg Toszkánában élő Gálházi László bűvész folyamatosan figyelemmel kíséri az RTL Klub tehetségkutatóját, mivel több kollégájának is drukkol, aki nevezett a műsorba. A veterán va­rázsló most rendesen kiakadt – írja a Bors.

„Ezt a csodálatos szakmát oly mértékben járatta le eddigi adásaiban a Hungary’s Got Talent, hogy efölött már nem lehet szemet hunyni. Több mint harmincöt éve vagyok bűvész, de még sehol nem tapasztaltam a szakma etikai kódexének ilyen mértékű meggyalázását. Larry Hypnox partnernő-megjelentetős műsorát oldalról vette fel az operatőr, a trükk lényegi elemét pedig leleplezték a né­zők felé. Ezzel az egész bűvészszakmát megsértették. Arról nem is beszélve, amikor egy másik induló bűvésztáskájában turkáltak a műsorvezetők. Ez egyszerűen felfoghatatlan” – háborgott.

Az RTL Klub meg tudja magyarázni, miért fosztja meg a nézőket az illúziótól:

„Minden bűvésznek volt lehetősége, hogy felmérje a színpad adottságait az előadása előtt, és láthatták a kameraállásokat is, amely a formátum sajátja, nem egyedi. Nagy Jonathan produkcióját is láthatták hátulról a nézők, neki sikerült az illúziója, három lány is előjött a dobozból úgy, hogy nem látszott a turpisság. Barbara saját hibáin viszont nincs az a nézőpont, ami segített volna. Ami a legfontosabb: minden versenyzőnk ugyanakkora eséllyel indul, csak rajtuk múlik, hogy továbbjutásukról meggyőzik-e a zsűrit” – nyilatkozta a lapnak az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.