Elhunyt Helmut Schmidt volt német kancellár

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen -
halál gyász német kancellár Helmut Schmidt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helmut Schmidt német szociáldemokrata politikus, a Német Szövetségi Köztársaság ötödik kancellárja 97. életévében Hamburgban elhunyt.

Életének 96. évében, kedden elhunyt Helmut Schmidt volt német kancellár - közölte a szociáldemokrata párt (SPD) politikusának orvosa a dpa német hírügynökséggel.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen

Az erős dohányos, idős politikus az utóbbi években több egészségügyi problémával küzdött. 2002-ben súlyos szívinfarktuson esett át, nyitott szívműtétet kellett rajta elvégezni. Megromlott a látása és a hallása, járási nehézségei miatt 2009-ben kerekesszékbe kényszerült. 2015. augusztus elején néhány napot kórházban töltött kiszáradás miatt. Szeptember 1-jén érelzáródás miatt került a hamburgi klinika intenzív osztályára, orvosai műtétet is kilátásba helyeztek.

Kedvenc időtöltései közé tartozott a sakk és a vitorlázás, szívesen festett, zongorázott vagy orgonált. A Stern magazin 2013. decemberi felmérése szerint a német közvélemény Helmut Schmidtet tartotta a második világháború utáni korszak legjelentősebb kancellárjának.

Botrány! Egymás között cserélgették meztelen fotóikat a gimnazisták http://www.life.hu/news/20151110-botrany-egy-amerikai-kozepiskolaban-egymas-meztelen-fotoit-cserelgettek-a-diakok.htmlEgy coloradói középiskola diákjai saját magukról készült felvételeket osztottak meg egymással. A rendőrség is nyomoz már az ügyben, melyben körülbelül száz diák lehet érintett. News--Kitüntette Erzsébet királynő a Sherlock sztárját, Benedict Cumberbatchthttp://www.life.hu/news/20151110-benedict-cumberbatch-szineszt-kituntette-erzsebet-kiralyno.htmlA színész felesége a Brit Birodalom Érdemrendje parancsnoki fokozatának kitüntetését vehette át a londoni királyi rezidencián. NewsOrigoMegölné a Harry Pottert olvasó gyerekeket egy amerikai tiszteleteshttp://www.life.hu/news/20151110-vizbe-fojtana-egy-amerikai-vallasi-vezeto-a-harry-pottert-olvaso-gyerekeket.htmlVízbe fojtaná azokat a kiskorúakat Kevin Swanson, aki a kezükbe veszik J.K. Rowling legendás könyvsorozatát. Az ok pedig nem más, mint az egyik szereplő homoszexualitása. NewsOrigoBrutális állatkerti "gyilkosság" ügyében nyomoz a német rendőrséghttp://www.life.hu/news/20151110-brutalis-allatkerti-tortenet-nyomoz-a-nemet-rendorseg.htmlVizsgálatot indított a német rendőrség a dortmundi állatkert kedvenc fókájának "brutális kegyetlenséggel" történt elpusztítása miatt.News--Karambolozott két budapesti villamoshttp://www.life.hu/news/20151110-karambolozott-ket-budapesti-villamos.htmlKét villamos ütközött össze Budapest XI. kerületében, a Hengermalom útnál hétfő este - közölte Takács Renáta, a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoKáosz! Nem indulnak a repülők a Liszt Ferenc reptérrőlhttp://www.life.hu/news/20151110-a-liszt-ferenc-repterrol-nem-indulnak-a-repulok.htmlNem indulnak el a hajnali járatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 2-es terminál informatikai rendszerében történt meghibásodás miatt, ezért késésekre lehet számítani - közölte a Budapest Airport kedd hajnalban az MTI-vel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.