Nahát! Facebook-oldalt indított Barack Obama

Forrás: MTI/EPA/Bloomberg pool/Andrew Harrer -
Barack Obama Facebook elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Külön oldalt indított Barack Obama számára a Fehér Ház a Facebook közösségi hálón, az amerikai elnök első bejegyzésében az éghajlatváltozásról posztolt.

Bár Obamának már eddig is volt egy hivatalos oldala a közösségi portálon, de azt a 2012-es elnökválasztási kampányát támogató "akciószervező" jogi személy, az Organizing for Action (OFA) nevű szervezet kezelte, amely korábban az összes többi elnöki médiaprofilt és a levelezőlistát is üzemeltetette. Ebből fakadóan az OFA által indított "Barack Obama" nevű oldal nem Obama kvázi személyes oldalaként funkcionált, bár az elnök tevékenységét dokumentálta és politikai álláspontjait kommunikálta. Ezzel szemben a most indított, "President Obama" (Obama elnök) nevű profil alól az amerikai elnök egyes szám első személyben posztol.

Forrás: MTI/EPA/Bloomberg pool/Andrew Harrer

Első bejegyzésében Obama egy kétperces videót tett közzé, amelyben a Fehér Ház kertjében sétálva beszél a klímaváltozás veszélyeiről. "Meg kell őriznünk gyönyörű bolygónkat gyermekeink és unokáink számára. Ez azt is jelenti, hogy komoly lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a klímaváltozást egyszer és mindenkorra kezelni tudjuk" - mondta ez elnök, kiemelve a decemberben esedékes párizsi ENSZ-klímakonferencia fontosságát.

A Fehér Ház nemrég a Twitter mikroblog-szolgáltatáson is külön fiókot hozott létre Barack Obama számára, hogy az elnök egyes szám első személyben posztolhasson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.