Bár elsőfokon eltiltották a kokainfogyasztáson ért Kucsera Gábort, a kajakozó fellebbezett, így a jogerős döntés még várat magára.

Első fokon fellebbezett a kokainfogyasztáson ért Kucsera Gábor, így még az is előfordulhat, hogy kisebb büntetéssel is megússza az ügyet - tudta meg a Bors.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A lap információi szerint a másodfokon eljáró testület újravizsgálta a körülményeket, és arra jutottak, érdemes újratárgyalni a világ- és Európa-bajnok ügyét. Mindezt a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője, Tiszeker Ágnes is megerősítette. Hozzátette: a doppingügy visszakerül az első fokon eljáró bizottság elé. 

Nálunk ilyen visszautalásra még nem volt példa; a jogászok majd utánanéznek a pontos előírásoknak, de úgy gondolom, nincs akadálya annak, hogy ugyanazok alkossák a testületet, akik korábban megismerték az ügyet - mondta el.

Kucsera Gábort júliusba, a szolnoki világbajnoki válogató után ellenőrizték szúrópróbaszerűen, az így levett vizeletmintából pedig kiderült, hogy a versenyző drogot fogyaszthatott. A sportoló ügyével kapcsolatosan ByeAlex és Puzsér Róbert is hangot adott véleményének.