Hatalmas változás! Egyetemisták és főiskolások figyelem!

Forrás: Thinkstock -
rendszer Neptun főiskola egyetem ETR összevonás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összevonják a magyar felsőoktatásban használatos két nagy elektronikus tanulmányi rendszert, az ETR-t és a Neptunt.

A Neptun rendszert felsőoktatási intézmények használják tanulmányi, pénzügyi, oktatásszervezési feladataik adminisztrálására. Ugyancsak a Magyarországon használatos felsőoktatási szoftver az ETR, ahol a diákok interneten keresztül intézhetik az oktatási intézménnyel kapcsolatos teendőiket, kurzusokat vehetnek fel és vizsgákra jelentkezhetnek.

Forrás: Thinkstock

A fejlesztők szerint az egységesítést követően több olyan, mostantól mindenki számára elérhető új funkció egységes bevezetése és országos felhasználása várható, mint például a tananyagszerkesztő és - lejátszórendszer és az ezt is támogató kooperációs rendszerek – írja a hvg.hu.

Meghalt Allen Toussaint, a New Orleans-i rythm and blues egyik legtekintélyesebb zenészehttp://www.life.hu/news/20151110-meghalt-allen-toussaint-a-new-orleans-i-rythm-and-blues-egyik-legtekintelyesebb-zenesze.htmlSzívrohamban meghalt Allen Toussaint legendás New Orleans-i rythm and blues zenész, zeneszerző, 77 éves korában Madridban érte a halál.NewsOrigoElhunyt Helmut Schmidt volt német kancellárhttp://www.life.hu/news/20151110-elhunyt-helmut-schmidt-volt-nemet-kancellar-1.htmlHelmut Schmidt német szociáldemokrata politikus, a Német Szövetségi Köztársaság ötödik kancellárja 97. életévében Hamburgban elhunyt. News--Botrány! Egymás között cserélgették meztelen fotóikat a gimnazisták http://www.life.hu/news/20151110-botrany-egy-amerikai-kozepiskolaban-egymas-meztelen-fotoit-cserelgettek-a-diakok.htmlEgy coloradói középiskola diákjai saját magukról készült felvételeket osztottak meg egymással. A rendőrség is nyomoz már az ügyben, melyben körülbelül száz diák lehet érintett. News--Így szippantanak be minket az okostelefonjainkhttp://www.life.hu/news/20151110-igy-szippantanak-be-minket-az-okostelefonjaink.htmlEgy francia fotós, Antoine Geiger készített egy bizarr fotósorozatot, amely bemutatja, hogy a modern embert mennyire beszippantották a kütyük. News--Megölné a Harry Pottert olvasó gyerekeket egy amerikai tiszteleteshttp://www.life.hu/news/20151110-vizbe-fojtana-egy-amerikai-vallasi-vezeto-a-harry-pottert-olvaso-gyerekeket.htmlVízbe fojtaná azokat a kiskorúakat Kevin Swanson, aki a kezükbe veszik J.K. Rowling legendás könyvsorozatát. Az ok pedig nem más, mint az egyik szereplő homoszexualitása. NewsOrigoKamerát szerelt munkahelye női mosdójába egy zalaegerszegi férfihttp://www.life.hu/news/20151110-kamerat-szerelt-munkahelye-noi-mosdojaba-egy-zalaegerszegi-ferfi.htmlTiltott adatszerzés bűntette miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki munkahelye női mosdójában szerelt fel kamerát. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.