Hamarosan 80. születésnapját ünnepli Törőcsik Mari, aki az elmúlt években sok időt töltött kórházban is. A barátok és a rajongók szeretete azonban mindig életben tartották.

„Vérben ázott a tüdőm, egy professzor elmondta, tulajdonképpen alig van. A születésnapi fellépésemet, az Öreg és a tengert is azért kellett lemondani, mert nem beszélhetek egyfolytában másfél órát, mert a tüdőm nem bírja. Nem mertem vállalni, hogy eljátsszam” – mondta a nemzet színésze, akit évekkel ezelőtti keringési összeomlása és a pár hetes tüdőproblémák után azt mondja, mára jött rá, hogy véges az ideje.

Fotó: Dudás Szabolcs/Origo

„Én, aki soha nem törődtem az idővel, mostanában érzem, hogy az idő véges. De ez nem azt jelenti, hogy a halálra gondolok, csak arra készülök, hogy méltósággal legyek képes szembenézni a halállal. Nagyon szeretek élni” – fogalmazott Veiszer Alinda műsorában a színésznő, aki a Borsnak azt is elmondta, honnan ez az életszeretet.

„Ragyogó életem van, mert még mindig szeretnek. A szeretet a legfontosabb, azzal meg lehet oldani mindent. Szeretet nélkül nem tudok élni, ehhez pedig elsőként nekünk kell megtanulni szeretni. Amikor beteg voltam és el voltam zárva a külvilágtól, az a töménytelen telefon és érdeklődés tartott életben, amit a bará­taimtól, rajongóimtól kaptam. Nekem nagyon sok szeretet jutott az életben, amiért végtelenül hálás vagyok” – mondta.

Törőcsik Mari: "Méltósággal szeretném a halált várni"
Nemrég jött ki a kórházból Törőcsik Mari, aki most megrendítő őszinteséggel mesélt a Life.hu riporterének állapotáról, illetve a halálhoz való viszonyáról. Exkluzív interjú.