Törőcsik Mari: "Vérben ázott a tüdőm"

Fotó: Dudás Szabolcs/Origo -
tüdőbetegség szeretet Törőcsik Mari kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan 80. születésnapját ünnepli Törőcsik Mari, aki az elmúlt években sok időt töltött kórházban is. A barátok és a rajongók szeretete azonban mindig életben tartották.

„Vérben ázott a tüdőm, egy professzor elmondta, tulajdonképpen alig van. A születésnapi fellépésemet, az Öreg és a tengert is azért kellett lemondani, mert nem beszélhetek egyfolytában másfél órát, mert a tüdőm nem bírja. Nem mertem vállalni, hogy eljátsszam” – mondta a nemzet színésze, akit évekkel ezelőtti keringési összeomlása és a pár hetes tüdőproblémák után azt mondja, mára jött rá, hogy véges az ideje.

Fotó: Dudás Szabolcs/Origo

„Én, aki soha nem törődtem az idővel, mostanában érzem, hogy az idő véges. De ez nem azt jelenti, hogy a halálra gondolok, csak arra készülök, hogy méltósággal legyek képes szembenézni a halállal. Nagyon szeretek élni” – fogalmazott Veiszer Alinda műsorában a színésznő, aki a Borsnak azt is elmondta, honnan ez az életszeretet.

„Ragyogó életem van, mert még mindig szeretnek. A szeretet a legfontosabb, azzal meg lehet oldani mindent. Szeretet nélkül nem tudok élni, ehhez pedig elsőként nekünk kell megtanulni szeretni. Amikor beteg voltam és el voltam zárva a külvilágtól, az a töménytelen telefon és érdeklődés tartott életben, amit a bará­taimtól, rajongóimtól kaptam. Nekem nagyon sok szeretet jutott az életben, amiért végtelenül hálás vagyok” – mondta.

Törőcsik Mari: "Méltósággal szeretném a halált várni"

Nemrég jött ki a kórházból Törőcsik Mari, aki most megrendítő őszinteséggel mesélt a Life.hu riporterének állapotáról, illetve a halálhoz való viszonyáról. Exkluzív interjú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.