Az autóbalesetben elhunyt színész lánya a Porsche-t vádolja édesapja haláláért. Az autógyártó cég tagadja, hogy ők lennének a hibásak a világsztárral történt tragédiáért.

Nem ismeri el a Porsche azokat a vádakat, amelyben Meadow Walker azt állította, az autógyártó cég felelős édesapja haláláért - írja a TV GO.

Forrás: UIP-Duna Film

Paul Walker lánya szerint számos tervezési hiányossággal rendelkezett az a versenyautóként piacra dobott 2005-ös Porsche Carrera GT, amelyben édesapja utazott a tragédia napján. A Porsche egy bíróságnak benyújtott kiadványban reagált a vádakra: véleménye szerint a színész tájékozott és tapasztalt vezető volt, és nem szabadott volna hagynia az autóját vezető Roger Rodasnak, hogy ilyen gyorsan hajtson vele.

Véleménye szerint nem tervezési hibák tehetnek a balesetről, hanem a nem rendeltetésszerű használat, és a megfelelő karbantartás hiánya. A tragikus balesetben elhunyt Paul Walker tehát tudatában volt annak, milyen kockázatot vállal, és ő maga felelős a történtekért. Az ügy várhatóan hamarosan bíróság elé fog kerülni, ahol eldől majd, kinek van igaza.