Végleg eldől Oscar Pistorius sorsa! 15 évre is visszakerülhet a börtönbe

Forrás: AFP/Herman Verwey -
gyilkosság börtönbüntetés vád Oscar Pistorius Reeva Steenkamp ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-afrikai Legfelső Fellebbviteli Bíróság hamarosan pontot tesz a barátnője meggyilkolásával vádolt futó ügyében.

Pistoriust tavaly ítélték ötévi szabadságvesztésre, mert 2013. február 14-én a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, akit állítása szerint betörőnek vélt. Az ügyészség szerint a férfi veszekedett a barátnőjével, és szándékosan lőtt a lányra.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Az ügyészek és Pistorius védői már előterjesztették érveiket a bírói testületnek, amely arról dönt, hogy helyben hagyják-e a korábbi ítéletet vagy súlyosbítják azt. Az ügyészek azt állítják, hogy a bíró hibát vétett a tárgyalás során, amikor felmentette Pistoriust barátnője meggyilkolásának vádja alól és gondatlanságból elkövetett emberölés címén hozott ítéletet.

Pistorius eddig egy évet töltött börtönben. A dél-afrikai törvények értelmében a nem szándékos emberölést elkövetők börtönbüntetésük egyhatodának letöltése után házi őrizetben tölthetik le hátramaradt büntetésüket. Ezért a sportolót október 20-án ki is engedték a börtönből, és luxusvillában tölti a házi őrizetét. Ha viszont a bíróság helyt ad az ügyészség érvelésének, Pistoriusra akár 15 börtönbüntetést is kiszabhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.