Lapinformációk szerint a NAV munkatársai a napokban azért jelentek meg a mulatós legenda vidéki birtokán, mert alapos okkal azt gyanították, hogy Lajcsi boldogasszonypusztai háza mellett egy külön benzinkút üzemel.

A NAV emberei arra voltak kíváncsiak, hogy a több ezer literes tartályokban milyen üzemanyagot tárolnak, ahogy arra is, Lajos honnan szerezte be, és tudja-e igazolni számlával a vásárlást. A NAV-osok mintát vettek a benzinből, amit magukkal vittek, hogy szakértői vizsgálatnak vessék alá – írja a Blikk

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezekben a napokban tehát azt ellenőrzik, hogy a jelenleg Székesfehérvárott előzetes letartóztatásban lévő férfi a jövedéki terméket az előírásoknak megfelelően tartotta-e és használta-e. Ha valami szabálytalanságot találnak, nem kizárt, hogy újabb ügyben kell tisztáznia magát. Ügyvédje szerint azonban nincs mitől tartaniuk.

"Meg tudom erősíteni az értesüléseiket, valóban kiszállt a NAV a boldogasszonypusztai ingatlanra. Segítettük a munkájukat, még a mintavételezéshez szükséges eszközöket is rendelkezésükre bocsátottuk. Ügyfelem mindent a törvényeknek és a jogszabályoknak megfelelően kezel a birtokán lévő töltőállomással kapcsolatban" – nyilatkozta dr. Fröhlich Krisztián, és hozzátette: ügyfele rosszul viseli a szerinte teljesen alaptalan és ok nélküli fogva tartást. 

10 kilót adott le az elmúlt időszakban, és azt, hogy egészségi állapota mindezek ellenére nem romlott le, annak köszönheti, hogy különböző étrend-kiegészítőket szed. 

A birtok egyébként minden igényt kielégít, nemcsak benzinkút, de halastó, kisebb erőd, még játszótér is található rajta. A töltőállomás egyébként elsősorban arra szolgál, hogy a birtokán működő gépek üzemanyag-utánpótlása megtörténjen, csak másodsorban használják arra, hogy személygépkocsikat tankoljanak.