A paralimpikon lelőtt exbarátnőjének édesanyja, June Steenkamp megkönnyebbült, hogy lánya nem a semmiért veszítette életét.

A napokban megszületett Oscar Pistorius ügyének végső ítélete: a dél-afrikai legfelsőbb bíróság bűnösnek találta a paralimpikont szándékos emberölés gyanújában. 

Forrás: AFP

Tiszteletet akarok a lányom életének, és ezt ma megkaptam: a meggyőződést, hogy valóban gyilkosság történt – mondta el a paralimpikon által megölt Reeva Steenkamp édesanyja, June a Radar Online-nak. Hozzátette: most, hogy lánya megkapta a neki járó tiszteletet, büszkének érzi magát, és örül, hogy lánya nem hiába veszítette életét. Nem forralok bosszút ellene, de meg fog fizetni ezért a bűnéért – jegyezte meg az asszony.

Oscar Pistorius 2013 februárjában, éppen Valentin-napon végzett több lövéssel gyönyörű modellbarátnőjével, Reeva Steenkamppel, miután állítása szerint betörőnek nézte élettársát. A dél-afrikai paralimpikon tette kapcsán felmerültek a találgatások, amelyek szerint féltékenységből ölte meg a nőt, aki egyesek szerint babát várt. Oscar Pistoriust végül 5 év börtönre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölésért, 1 év után pedig kiengedték, és házi őrizetben fogja letölteni büntetését. Az ügyben fellebbeztek, a legfelsőbb bíróság pedig a napokban meghozta a végső ítéletet: Oscar Pistorous emberölés vádjában bűnösnek találták.