Elhunyt Holly Woodlawn, Andy Warhol múzsája

Forrás: AFP/2011 Getty Images/Marc Serota -
Holly Woodlawn transzneműség Andy Warhol múzsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Holly Woodlawn transznemű színésznő, aki Andy Warhol Trash és Women in Revolt című filmjeinek múzsája volt a hetvenes években.

A 69 esztendős színésznő daganatos betegség - agydaganat és májrák - következtében halt meg - írja a BBC News.

Forrás: AFP/2011 Getty Images/Marc Serota

Puerto Ricóban született Haroldo Santiago Franceschi Rodriguez Danhakl néven, amelyet akkor cserélt a Woodlawnra, amikor 15 évesen elhagyta otthonát és stoppal New Yorkba utazott.

Egy 2007-ben a Guardiannek adott interjújában arról beszélt: nagyon örült a rövid hírnévnek, amelyet a Warhol-filmek szereplőjeként szerzett. "Úgy éreztem magam, mint Elizabeth Taylor" - idézte fel, hozzátéve, akkor még nem gondolt rá, hogy a hírnév elillan, viszont nagyon élvezte a hirtelen jött sztárságot:: "mesés volt" - mondta.

Nem találtak bombát a Ferihegyen átvizsgált utasszállító repülőnhttp://www.life.hu/news/20151207-nem-talaltak-bombat-a-ferihegyen-atvizsgalt-utasszallito-repulon.htmlNem találtak bombát a rendőrség szakemberei azon az Egyiptomba tartó gépen, amely hétfő délelőtt bombafenyegetés miatt a menetrendtől eltérően leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. News--Itt az új őrület: Kölcsönözz magadnak kutyát!http://www.life.hu/news/20151207-mar-a-telefonoddal-is-kolcsonozhetsz-magadnak-cuki-negylabut-itt-az-uj-orulet.htmlEgy új applikáció segítségével pár órára te is boldog gazdivá válhatsz. A program lehetővé teszi, hogy a te általad kiválasztott négylábúval akár egy egész napot is eltölthess. News--Halálra gázoltak egy 16 éves fiút, a gázoló eltűnt http://www.life.hu/news/20151207-halalra-gazoltak-egy-fiatal-fiut-dombovaron-a-gazolo-segitsegnyujtas-nelkul-hajtott-tovabb.htmlAz eset Dombóváron, egy buszmegálló mellett történt. A 16 éves fiú belehalt a sérüléseibe, a tettest keresik. News--Szex közben fojtották meg a 91 éves asszonythttp://www.life.hu/news/20151207-szex-kozben-fojtottak-meg-az-idos-asszonyt-aki-fojtogatas-kozben-halhatott-meg.htmlA 91 éves portugál asszony a fojtogatós szex miatt halhatott meg. A szomszédja beismerő vallomást tett. News--Először tért vissza Párizsba a terrortámadás után az Eagles Of Death Metalhttp://www.life.hu/news/20151207-az-eagles-of-death-metal-a-parizsi-terrortamadas-utan-eloszor-tert-vissza-parizsba.htmlA Bataclanban történt vérengzés után pár héttel újra a francia fővárosban van a kaliforniai banda. NewsOrigoMorgan Freeman repülőbalesetet szenvedetthttp://www.life.hu/news/20151207-morgan-freeman-repuloje-lezuhant-felrobbant-egy-futomu-ut-kozben-a-szinesz-jol-van.htmlA világhírű hollywoodi sztár éppen egy filmforgatásra tartott a magánrepülőjén, amikor út közben az egyik futómű felrobbant, így kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.