Megmérgeztek nyolc oroszlánt Kenyában

Forrás: Wikimedia Commons -
Kenya mérgezés oroszlán műsor BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elpusztult oroszlánok egyike a 17 éves nőstény, Bibi volt, aki igazi hírességgé vált a hosszú éveken át futó Nagymacska-napló című sorozat révén. A BBC helyszíni forgatócsoportja szerint a nagymacska az oldalán feküdt és habzott a szája, amikor halála előtt rátaláltak. 

A nyolc oroszlán a BBC népszerű Nagymacska-napló című természetfilm-sorozatában szerepelt. A kenyai Masai Mara sivatagban játszódó sorozat a vadállatok életét mutatja be, a sorozat házigazdái - Simon King és Jonathan Scott - segítségével. Az oroszlánok közül kettő elpusztult, egy eltűnt, ötöt pedig állatorvosok gondoznak. A szériából ismerős oroszláncsapat két tagja mérgezett tehénhústól pusztult el szombaton, egy oroszlán eltűnt, ötöt pedig állatorvosok vettek gondozásukba.

Forrás: Wikimedia Commons

A zoológus Scott, aki már negyven éve kíséri figyelemmel az oroszláncsapat életét, úgy vélte, "véget ért egy korszak". Az állatvédők vasárnap reggel észlelték, hogy valami baj történt az oroszlánokkal, furcsán viselkedtek, és úgy tűnt, hogy görcsöktől szenvednek. A gyanú szerint az állataikat a Masai Mara rezervátumban legeltető gazdák mérgezhették meg az oroszlánokat. "Amikor senki nem látja, éjjelente marhát tízezreit terelik be a rezervátumba" - mondta el Scott. A legelő marhákra viszont vadásznak az oroszlánok, ami felbőszíti az állattartókat. A Wildlife Direct állatvédő csoport vezetője, Paula Kahumbu közleményében a mérgezőket "ostoba, beteg, kegyetlen és rövidlátó embereknek" bélyegezte. A mérgezéssel kedden két embert vádoltak meg, akik bűnösségük beigazolódása esetén hatalmas pénzbírságra vagy életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.

Kivonultak a TEK-esek egy óbudai iskolához - Mi történhetett? http://www.life.hu/news/20151209-bombariado-miatt-a-terrorelharitas-kivonult-egy-obudai-nemzetkozi-iskolahoz.htmlA Terrorelhárítási Központ emberei és a rendőrség is kivunolt az óbudai brit nemzetközi iskolához. A tanulókat biztonságos helyre menekítették. NewsOrigoÓvadék ellenében otthon lehet az emberöléssel vádolt Oscar Pistoriushttp://www.life.hu/news/20151209-oscar-pistorius-ovadek-elleneben-hazi-orizetben-maradhat-aprilisi-bortonbuntetesenek-kezdeteig.htmlA dél-afrikai legfelsőbb bíróság 690 dollár óvadék ellenében engedte, hogy a barátnője megölése miatt elítélt Oscar Pistorius házi őrizetben maradjon április 18-ig, amikor 15 évre börtönbe kell vonulnia. News--Elfogták a férfit, aki korábban bántalmazott egy futó nőt a Margitszigetenhttp://www.life.hu/news/20151209-elfogtak-a-ferfit-aki-korabban-megtamadott-egy-not-a-margitszigeten.htmlSzerda hajnalban elfogták azt a férfit, aki még november végén támadott meg egy nőt a margitszigeti futókörön.News--Kiderült, mi miatt érzi magát megkülönböztetve Vilmos herceghttp://www.life.hu/news/20151208-vilmos-herceg-ezert-erzi-magat-megkulonboztetve.htmlA trónörököst egy erőszak- és zaklatásellenes workshopon kérdezték meg arról, mi az, amiben különbözik a többiektől, és ezért rosszul érzi magát. Meglepő választ adott. News--Fellebbezett Oscar Pistoriushttp://www.life.hu/news/20151208-oscar-pistorius-paralimpikon-fellebbezett.htmlA BBC hírei szerint a paralimpikon ügyvédje fellebbezést nyújtott be annak reményében, hogy büntetését házi őrizetben töltheti a barátnője megölése miatt elítélt Pistorius. NewsAFPRejtélyes módon tűnt el a híres magyar zongorista, Farkas Mihályhttp://www.life.hu/news/20151208-farkas-mihaly-zongorista-rejtelyes-modon-eltunt.htmlKét hete kabát, mobiltelefon és iratok nélkül tűnt el Farkas Mihály. A zenésztársak nem hiszik, hogy megölte volna magát. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.