A brit uralkodónő saját operatőrrel rendelkezik, aki minden hivatalos eseményre követi a királynőt. Peter Wilkinson elárulta, milyenek a mindennapok Erzsébet királynő oldalán.

Peter Wilkinson 50 éve dolgozik operatőrként, és 18 éve követi kamerájával Erzsébet királynő és egyben a brit királyi család minden lépését: ott volt a napon, amikor királynővé koronázták Erzsébetet, és akkor is, amikor megkeresztelték György herceget.

Forrás: AFP/Leon Neal

Wilkinson, akit a brit média egyik legmegbecsültebb személyeként tartanak számon, a Mail Online-on vallott arról, milyenek a mindennapok Erzsébet királynő mellett. „A királynő minden nap dolgozik. A karácsony első napja az egyetlen nap, amikor nem nyitja ki a piros dobozt, amelyben a hivatalos leveleit tartja.

Elképesztő az állóképessége. Teljesen kimerülök, mire a nap végén hazaérek, annyira nehéz lépést tartani vele – mondta el a lapnak Wilkinson, aki nem csupán a királynőt, hanem a férjét, Fülöp edinburgh-i herceget is sokat filmezi. Csodálatos ember. Minden nap meg tudja nevettetni a királynőt.Peter, aki hamarosan a 70. születésnapját ünnepli, nagyon élvezi a munkáját, és elmondása szerint még esze ágában sincs nyugdíjba menni – így bizonyára még jó néhányszor láthatjuk az ő felvételeit a királynőről.