Néhány nemzetközi vonat is sokat késik, a belföldi járatok viszon nagyjából menetrendszerint járnak a Mávinform tájékoztatása szerint. Kivéve az Esztergomi vonalat, ott alakul a káosz. A budapesti tömegközlekedés kezd magára találni.

Az elővárosi vonatok nagyjából menetrend szerint járnak Budapest felé, 10-15 percnél nagyobb késés csak az Esztergom-Budapest vonalon fordul elő - tájékoztat az Origo. (Cikkük folyamatosan frissül.)

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Esztergomból még csak egy perces késéssel, 5 óra 43 perckor induló személyvonat reggel fél hétre háromnegyed órás késést szedett össze, az előírt 7 óra 12 perc helyett majd talán csak 7 óra 59-kor ér be Budapest-Nyugati pályaudvarra - derül ki a Máv-start tájékoztatásából.

Ennél jóval többet késik két nemzetközi vonat.

A Dacia nemzetközi vonat 108 percet késik. Ez a járat Bukarestből tart Bécs felé. Lőkösházánál az előírt hajnali 1 óra 50 perc helyett csak 3 óra 48 perckor érkezett meg Magyarországra. Budapestet a menetrend szerinti 5 óra 40 perc helyett majd csak 6 óra 42 perckor éri el, Győrbe 8 óra 47 perckor érkezik 7 óra helyett. Hegyeshalmot fél nyolc helyett majd csak negyed 10-kor éri el.

Egy órás késéssel érkezett Magyarországra Szerbia fővárosából, Belgrádból a Beograd gyorsvonat is. A fővárosban a BKK járatai menetrend szerint közlekednek,

nem kell fennakadásra számítani

- írja budapest közlekedéséért felelős cég.

Alkalmi hómunkások a VIII. kerületben.Fotó: Polyak Attila - Origo

A főutak burkolata általában vizes, azonban a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben havas, csúszós szakaszokra kell még számítani. A meteorológiai szolgálat további havazásra és hófúvásra figyelmeztet, illetve arra, hogy

kedden ónos eső is eshet.

Tegnap az országban több helyen okozott fennakadást a havazás. Több baleset történt a csúszóssá vált utakon, a rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől.