További havazásra, hófúvásra számíthatunk és ónos eső is jön ma

időjárás hófúvás hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az országban több helyen okozott fennakadást a téliesre fordult időjárás. Több baleset történt a havas utakon, a rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. A meteorológiai szolgálat további havazásra és hófúvásra figyelmeztet, illetve arra, hogy kedden ónos eső nehezíti meg az életünket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nyolc nyugati megyében - Vas megyét kivéve - jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a havazás, illetve hófúvás miatt - írja cikkében az Origo.

Megérkezett az idei első nagy hó, lett mit lapátolni. Fotó: Polyak Attila - Origo

A hófúvás veszélye miatt északon több járásra elsőfokú riasztást is kiadtak. Az érintett területeken arra is készülni kell, hogy az erős szél hótorlaszokat emelhet. A meteorológiai szolgálat adatai szerint országszerte egyre több helyen van már egybefüggő - néhol több centiméteres - hóréteg.

Ahogy arra számítani lehetett, Budapesten dugókat, az ország útjain baleseteket okozott az idei első nagy havazás. Veszprém, Nógrád és Zala megyében

elakadt kamionok lehetetlenítették el több-kevesebb időre a közlekedést,

az autópályákon és az autóutakon több felborult, illetve karambolozott kocsi okozott fennakadást. Budapesten lassan vagy egyáltalán nem jártak egy időre villamosok, buszok és trolik, a hegyvidék tömegközlekedése teljesen leállt.

A Szépvölgyi út, ahogy több út és utca is a fővárosban, teljesen bedugult. Forrás: Origo

A havazás miatt a vasúti közlekedésben is vannak fennakadások, általában váltóhibák okoznak késéseket. A Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Hatvan vonalon 40-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak.

A Liszt Ferenc-repülőtéren a havazás miatt nem alakultak ki késések, minden járat le tudott szállni és el tudott indulni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő esti veszélyjelzése szerint Somogy és Zala megyében tartós, többórás ónos esőre kell készülni, ezért ezekre a megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Baranya és Tolna megyére ugyancsak az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést.

Meghalt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőrhttp://www.life.hu/news/20160103-meghalt-zsigmond-vilmos-oscar-dijas-magyar-operator-86-eves-volt.html86 éves korában elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr - jelentette honlapján a Variety című amerikai filmes szakfolyóirat. NewsOrigoElképesztő! GoPro kamerával a világ körül - Videó! http://www.life.hu/news/20160104-latvanyos-video-a-vilag-korul-a-gopro-kamera-csodai-amulj-te-is.htmlIgazán különleges videót vágott össze egy csapat a 2015-ös év legjobb felvételeiből. A négyperces anyag nem csak pörgős, de látványos is! NewsElhunyt Louis de Funes egykori partnere, Michel Galabruhttp://www.life.hu/news/20160104-meghalt-michel-galabru-louis-de-funes-hires-szineszpartnere-almaban-hunyt-el.htmlA színészt 93 éves korában, álmában érte a halál. A francia művész élete végéig szerepelt színpadon, novemberben állt utoljára közönség elé. News--Tacskó sétált be az RTL Híradó stúdiójába - Cuki videó!http://www.life.hu/news/20160104-kutya-zavarta-meg-az-idojaras-jelentest-cuki-video-fruzsirol-a-tacskorol.htmlFruzsi, az egyik operatőr kutyája úgy gondolta, hogy ő is szívesen szerepelne a napi időjárás-jelentésben - tettével kissé meglepte Véber István. NewsOrigoA görögdinnye héját falatozó kisfiú lett 2016 első internetsztárjahttp://www.life.hu/news/20160104-egy-gorogdinnyet-es-annak-hejat-falatozo-kisfiu-lett-2016-elso-internesztarja.htmlEgyszerűen csak Görögdinnyés Fiúként emlegeti a világháló azt a kisfiút, aki egy melbourne-i krikettmeccsen elképesztő módon fogyasztotta el a lédús finomságot. NewsOrigoÖsszecserélt elhunytak: idegen halott feküdt a nagypapa koporsójábanhttp://www.life.hu/news/20160104-osszecsereltek-az-elhunytakat-miklosfan.htmlEgy fatális tévedés miatt nem a nagypapa holttestét tették a koporsóba, ezért a családtagok egy idegentől vettek végső búcsút Miklósfán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.