Átadták az első elektronikus személyit

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
e-személyi okmányiroda elektronikus eljárás okmány személyi igazolvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átadták az első új típusú, elektronikus személyazonosító igazolványt hétfőn Budapesten. Az okmányt elektronikus aláírásra is lehet használni, valamint a TAJ-kártya és az adóazonosító igazolvány funkcióit is ellátja.

Az okmányt Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára adta át a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEK KH). Az államtitkár azt mondta, az e-személyi igazolvány "sikertörténet", amely "megnyitja a digitális ügyintézés kapuját".

Többfunkciós lett Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Emlékeztetett: az elektronikus személyi igazolvány bevezetése illeszkedik a Magyary Zoltán közigazgatás-fejlesztési programba - amelynek célja, hogy a közigazgatás olcsóbb és hatékonyabb legyen, csökkenjen a bürokrácia -, valamint a digitális nemzeti fejlesztési programba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.