Utcát neveznek el Knézy Jenőről

Forrás: Fortepan -
Nagyvárad Knézy Jenő kommentátor emléktábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ifjabb Knézy Jenő szerint a kommentátor emlékére Nagyváradon állítanak emléktáblát, ahol 1944-ben született.

A riporter fia és testvére, Knézy Beatrix a Mokkában beszéltek arról, mennyire hálásak Vujity Tvrtko kezdeményezéséért, hogy általa édesapjuk nevét a fiatalabb generáció is megismerheti, valamint a táblát látva az emlékezők is tiszteletüket tudják tenni Knézy nagyváradi szülőházánál - írja az Origo.

Forrás: Fortepan

Knézy évtizedeken át volt az MTV egyik ismert arca, Főként a labdajátékokkal forrt össze a neve, de közvetített többek közt jégkorongot, úszást, egy időben Forma-1-et is. Szállóigévé vált köszöntése volt a Jó estét, jó szurkolást!, amit ő maga talált ki, később le is védette. 1974-től 2002-ig valamennyi labdarúgó-világbajnokságon kint volt, 1976-tól az Európa-bajnokságokról is rendszeresen közvetített. Az 58 esztendős riporternél gyomorrákot diagnosztizáltak orvosai 2003 áprilisában. Betegségéről először a Nemzeti Sportban megjelent interjúban beszélt nyilvánosan. Két hónappal a betegség megállapítása után, 2003. június 17-én hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.