A következő napokban továbbra is főleg esőre kell készülni, a hét második felében azonban újra téliesre fordul az idő. Havazás és lehűlés várható, jövő vasárnap helyenként még nappal is csak mínusz 9 Celsius-fok lesz. A Normafát most vasárnap le kellett zárni.

A csúszásveszély és az ónos esőtől lehulló faágak miatt január 10-én vasárnap lezárták a balesetveszélyessé vált Normafát a parkoló és a körülötte vezető út kivételével. Az önkormányzat szalaggal jelölte meg a lezárt területet - tájékoztat az Origo.

Lezárták a Normafát január 10-énForrás: MTI/Demecs Zsolt

Az időjárás a héten sem lesz sokkal kellemesebb, bár a nappali fagyok csak a hét második felétől várhatók. Hétfőn napközben elsősorban északon várható eső, késő délutántól azonban másutt is egyre többfelé valószínű eső, zápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszú távú előrejelzéséből. Délutántól sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-12 fok között alakul a hét első napján.

A déli országrészben lesz enyhébb az idő. 

Az esős, változóan felhős időjárás várhatóan csütörtökig kitart. Aznap viszont nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Délutántól, estétől egyre többfelé várható eső, északon havazás is. Helyenként erős széllökésekre is készülni kell. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximum-hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű.

Ónos esőtől eljegesedett fákat fotóznak turisták a Normafa autóparkolójánál. 2016. január 10-én. Január 10-én a balesetveszélyessé vált park egy részét lezártákForrás: MTI/Demecs Zsolt

Pénteken is megerősödhet a szél. Túlnyomóan borult idő várható, sokfelé valószínű csapadék: északon inkább havazás, délen kezdetben eső, majd arrafelé is egyre inkább hó. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton az erős, helyenként viharos szél mellett

szórványosan hózápor is lehet. 

A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok között, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

A jeges táj megihletett egy divatfotóst is a részben lezárt NormafánForrás: MTI/Demecs Zsolt

Helyenként vasárnap is lehet hózápor, és a szél is megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között, de a havas, szélvédettebb, derült tájakon mínusz 15 fok alatt valószínű. Napközben is mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.