Megint jönnek a nappali mínuszok: A hét második felétől tér vissza a nagy hideg

Forrás: MTI/Demecs Zsolt -
havazás időjárás mínusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban továbbra is főleg esőre kell készülni, a hét második felében azonban újra téliesre fordul az idő. Havazás és lehűlés várható, jövő vasárnap helyenként még nappal is csak mínusz 9 Celsius-fok lesz. A Normafát most vasárnap le kellett zárni.

A csúszásveszély és az ónos esőtől lehulló faágak miatt január 10-én vasárnap lezárták a balesetveszélyessé vált Normafát a parkoló és a körülötte vezető út kivételével. Az önkormányzat szalaggal jelölte meg a lezárt területet - tájékoztat az Origo.

Lezárták a Normafát január 10-én Forrás: MTI/Demecs Zsolt

Az időjárás a héten sem lesz sokkal kellemesebb, bár a nappali fagyok csak a hét második felétől várhatók. Hétfőn napközben elsősorban északon várható eső, késő délutántól azonban másutt is egyre többfelé valószínű eső, zápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszú távú előrejelzéséből. Délutántól sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-12 fok között alakul a hét első napján.

A déli országrészben lesz enyhébb az idő.

Az esős, változóan felhős időjárás várhatóan csütörtökig kitart. Aznap viszont nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Délutántól, estétől egyre többfelé várható eső, északon havazás is. Helyenként erős széllökésekre is készülni kell. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximum-hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű.

Ónos esőtől eljegesedett fákat fotóznak turisták a Normafa autóparkolójánál. 2016. január 10-én. Január 10-én a balesetveszélyessé vált park egy részét lezárták Forrás: MTI/Demecs Zsolt

Pénteken is megerősödhet a szél. Túlnyomóan borult idő várható, sokfelé valószínű csapadék: északon inkább havazás, délen kezdetben eső, majd arrafelé is egyre inkább hó. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton az erős, helyenként viharos szél mellett

szórványosan hózápor is lehet.

A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok között, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

A jeges táj megihletett egy divatfotóst is a részben lezárt Normafán Forrás: MTI/Demecs Zsolt

Helyenként vasárnap is lehet hózápor, és a szél is megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között, de a havas, szélvédettebb, derült tájakon mínusz 15 fok alatt valószínű. Napközben is mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Feledhetetlen pillanatok a 73. Golden Globe gálánhttp://www.life.hu/news/20160111-feledhetetlen-pillanatok-a-73-golden-globe-galan.htmlFilmtörténelmet írtunk, olyan sztárokat díjaztak, akikről sosem hittük volna, hogy valaha a Golden Globe közelébe kerülnek, DiCaprio pedig ismét bizonyított - mutatjuk is a gála legjobb pillanatait!News--Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba 3 ember Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160110-szen-monoxid-mergezes-miatt-kerult-korhazba-3-ember-budapesten.htmlKét felnőttet és egy gyermeket vittek kórházba a mentők szén-monoxid-mérgezés miatt vasárnap egy budapesti lakásból - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. News--Elbúcsúztatták a Motörhead frontemberét, Lemmythttp://www.life.hu/news/20160110-lemmyt-a-motorhead-frontemberet-elbucsuztattak-los-angelesben.htmlVégső búcsút vettek Los Angelesben a Motörhead frontemberétől, Lemmy Kilmistertől. A szertartáson csakis az elhunyt zenész családja és barátai vehettek részt, a rajongók világszerte egy videómegosztón követhették az eseményt. News--Boldog születésnapot, Rod Stewart! 71 éves lett a zenelegendahttp://www.life.hu/news/20160110-rod-stewart-enekes-71-eves-lett.htmlJanuár 10-én ünnepli 71. születésnapját a világhírű brit énekes. News--Liam Neeson elhunyt feleségéről beszélt - Szívszorító!http://www.life.hu/news/20160110-liam-neeson-elhunyt-felesegerol-beszelt.html2009-ben halt meg Natasha Richardson, Liam Neeson felesége. A színesz egy rádióműsorban emlékezett szerelmére. NewsAFPAz internet új sztárja: a macskamajomhttp://www.life.hu/news/20160108-az-internet-uj-sztarja-a-macskamajom.htmlElképesztő japán videó járja be az internetet. A majomjelmezben banánt majszoló macskát a feltöltés óta közel egymillió-háromszázezren nézték meg, az állatbarátok pedig meg is osztották a közösségi oldalukon. Legalábbis egy részük, ugyanis sokak szerint nem más ez, mint állatkínzás cukiság mögé rejtve. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.