Ismét madárinfluenzát azonosítottak az Egyesült Államokban

Forrás: AFP -
betegség USA madárinfluenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak Indianában, az Egyesült Államok egyik középnyugati államában - közölte pénteken a szövetségi agrárminisztérium, figyelmeztetve, hogy csak a gyors reagálás állhatja útját egy a tavalyihoz hasonló, nagyobb járvány kitörésének.

Múlt év tavasza óta, amikor csaknem ötvenmillió szárnyast kellett elpusztítani a H5N2-es vírus okozta kiterjedt járvány miatt, ez az első madárinfluenza-megbetegedés az Egyesült Államokban.
A betegség most Indiana egyik déli pulykafarmján tört ki. A H7N8 néven azonosított új kórokozó miatt, amelyet agresszívan fertőzőnek mondanak, eddig 60 ezer pulykát kellett elpusztítani. A szövetségi agrárminisztérium szerint kézben tartják a helyzetet, tesztelik a környező farmokat.

Forrás: AFP


A tárca azt is közölte, hogy a vírus által okozott emberi megbetegedést eddig nem jeleztek.
A legutóbbi madárinfluenza-járvány az Egyesült Államokban tavaly júniusban ért véget, és 3,3 milliárd dollárnyi veszteséget okozott az ágazatnak. Indiana az Egyesült Államok negyedik legnagyobb pulykatartó állama, a legnagyobb kacsatenyésztője, tojásipara pedig a harmadik legnagyobb az országban.

Kiderült, hogyan búcsúztatja a családja David Bowie-thttp://www.life.hu/news/20160115-david-bowie-halala-igy-bucsuzik-tole-a-csalad-es-a-baratai.htmlA napokban elhunyt legendás énekest állítólag már eltemették, mert nem szeretett volna nagy felhajtást. News--A hisztis koala lett az internet új sztárjahttp://www.life.hu/news/20160115-a-koala-akit-lezavartak-a-farol-hisztizni-kezdett.htmlSzereted a cuki koalákat? Akkor a következő videótól garantáltan elolvadsz majd! NewsOrigoVirágcsokrok a 9 és 3/4. vágánynál - Rajongók emlékeztek Alan Rickmanre http://www.life.hu/news/20160115-alan-rickmanre-emlekeztek-a-rajongok-a-harry-potter-egyik-forgatasi-helyszinen-foto.htmlA 69 éves korában elhunyt sztár emlékére a híres King’s Cross helyszínét ellepték a Harry Potter fanok emléktárgyai. A fotó igazán szívszorító. News--Lebilincselő fotók a táncosok és a természet összhangjárólhttp://www.life.hu/news/20160115-bertil-nilsson-sved-fenykepesz-fotoi-a-tancosok-es-a-termeszet-osszhangjarol.htmlBertil Nilsson svéd fényképész hihetetlen tehetséggel örökíti meg azt a pillanatot, amikor az előadóművészek és a természet a legnagyobb harmóniában vannak. News--Elképesztő átalakulás: így lett a venezuelai családapából rettegett mesehőshttp://www.life.hu/news/20160115-henry-damon-venezuelai-csaladapabol-amerika-kapitany-ellensege-voros-koponya-lett.htmlHenry Damon kiskora óta rajongott Amerika Kapitány ellenségéért, Vörös Koponyáért. Most végre valóra vált az álma, és úgy nézhet ki, mint kedvenc gonosz képregényfigurája. NewsAFPOptikai csalódás, vagy rossz vicc? Ez a fotó kavarta fel a netethttp://www.life.hu/news/20160115-fenek-vagy-optikai-csalodas-vicces-kepen-nevet-az-egesz-internet-foto.htmlTegnap tűnt fel egy külföldi internetes portálon egy fénykép, ami láttán elsőre nagyot nevettünk. A fotón egy nagypapa látható az unokájával, viszont ha hosszan nézzük, egy teljesen más alak is kibontakozik. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.