Korhatárszabályok megsértése miatt 7,5 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra a Médiatanács a Hungary's Got Talent egy jelenete miatt.

7,5 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra a Médiatanács, mert a Hungary's Got Talent című tehetségkutatóban a Bodysoma csoport produkcióját bemutató, egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni - írja az Origo.

Kovács Patrícia is megdöbbent.Forrás: RTL

A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosbította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkciót követően szerkesztette adásba - közölte az NMHH.

A túl hangos reklámblokkok miatt a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-t a Médiatanács 360 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tett közzé.

Burkolt reklám miatt az Echo TV-nek 100 ezer forint bírságot kell átutalnia, mert az Oktatás világa című műsorában augusztusban burkolt reklámként mutatott be egy autós szolgáltatást. A testület a Gyöngyösi Városi Televíziót egy irodaszer-kereskedést népszerűsítő burkolt reklám egy alkalommal történt közzététele miatt figyelmeztetésben részesítette.