Ferenc pápa: "A múlt szolgáljon tanítással a jelenre és a jövőre"

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati -
zsinagóga egyházfő Ferenc pápa holokauszt vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedését - mondta a római zsinagógában tett első látogatásán Ferenc pápa. Szavait a népirtás túlélői hallgatták.

"A múlt szolgáljon tanítással a jelenre és a jövőre. A holokauszt tanítása az, hogy mindig a legnagyobb figyelemre van szükség, hogy a lehető leggyorsabban lehessen közbelépni az emberi méltóság és a béke védelmében" - jelentette ki Ferenc pápa beszédében, amit a római zsinagógában mondott el.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

"A katolikus egyházfő most először ment el az olasz főváros zsinagógájába. A holokauszt áldozatainak szenvedését, gyötrelmeit, könnyeit soha nem szabad elfelejteni" - mondta. Szavait a zsinagóga első soraiban ülő túlélőkhöz intézte. A II. vatikáni zsinat záródokumentumát, a Nostra Aetate (Korunkban) kezdetű nyilatkozatot idézve Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy az 1965-ös dokumentum nemet mondott az antiszemitizmus minden formájára, és elítélte az ebből eredő becsmérlést, diszkriminációt és üldözést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.