Új bolygót fedezhettek fel a Naprendszerben

Forrás: AFP/Ho -
csillagászat tudomány Naprendszer bolygó felfedezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kaliforniai Műszaki Egyetem két csillagásza azt állítja, bizonyítékot talált egy kilencedik, Plutón túli planéta létezésére.

Kilences Planéta - ezt a nevet kapta a CalTech két csillagászától, Konstantin Batygintól és Michael Browntól az új bolygó, amelynek felfedezéséről a The Astronomical Journal nevű szaklap számolt be.

A Kilences Planétáról eddig csak illusztráció készült. Forrás: AFP/Ho

A Naprendszer új gázóriása, amelyet mindezidáig nem sikerült megfigyelni, a hírek szerint majdnem akkora, mint a Neptunusz, tömege tízszerese a Földének és elnyújtott, ellipszis alakú pályán kering a Nap körül. Központi csillagát 10-20 ezer év alat kerüli meg, ami azt jelenti, hogy 200-szor távolabb lehet a csillagunktól, mint a Föld. A felfedezésről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Terhes nőt szállító mentőautó karambolozotthttp://www.life.hu/news/20160120-kismamat-szallito-auto-karambolozott-az-asszonynak-nem-esett-baja-korhaz.htmlEgy terhes nőt szállító mentőautó és egy kisteherautó ütközött a 4-es főúton. A kismama jól van, egy másik mentővel vitték kórházba. News--Az utcán halt meg Eminem sógornője - Gyászol a világsztárhttp://www.life.hu/news/20160121-eminem-rapper-sogornoje-dawn-scott-az-utcan-halt-meg-valoszinuleg-drogtuladagolasban.htmlA drogfüggőséggel küzdő Dawn Scott feltehetően túladagolásban veszítette életét. News--Charlotte hercegnő dédmamájánál, Erzsébet királynőnél is fontosabbhttp://www.life.hu/news/20160120-charlotte-hercegno-lett-a-legfontosabb-ember-a-the-tatler-listajan-erzsebet-kiralynot-is-megelozve.htmlA The Tatler List idén is összeválogatta, majd rangsorolta az Egyesült Királyság legfontosabb embereit - ennek élére került az alig egy éves Charlotte hercegnő. NewsOrigoMeghalt a Kossuth-díjas hegedűművész, Devich Sándor http://www.life.hu/news/20160121-meghalt-devich-sandor-a-kossuth-dijas-hegedumuvesz.htmlMeghalt Devich Sándor Kossuth-díjas hegedűművész, a Bartók Vonósnégyes alapító tagja.A művészt 81 éves korában Budapesten érte a halál. News--Lángoló autóból mentett embert Jamie Foxxhttp://www.life.hu/news/20160120-jamei-foxx-szinesz-langolo-autobol-mentett-ki-egy-embert.htmlA hollywoodi sztár otthonához közel történt baleset. A színész egyből az autós segítségére sietett. News--Halottas ágyán verték át a rokonukathttp://www.life.hu/news/20160120-anyja-es-a-fivere-iratta-ala-a-haldoklo-es-donteskeptelen-asszonnyal-a-vegrendeletet.htmlAz anyja és a fivére íratta alá a kórházi ágyon haldokló és döntésképtelen asszonnyal a végrendeletét és az ajándékozási szerződést, így ők lettek az örökösök. Csalással vádolják őket. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.