Hangodon múlhat a boldogságod

Forrás: giphy.com -
kutatás hang hangulat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem biztos, hogy a beszélgetés témájától függ a hangulatod. Figyelj oda a hangodra, és máris mosolygósabb leszel.

A hang nagyban befolyásolja a hangulatot - ez derült ki egy svéd kutatásból. Nem mindegy, hogy milyennek halljuk a saját hangunkat, ugyanis ettől függhet, hogy boldogok, vagy szomorúak vagyunk!

Forrás: Tumblr

A kísérlet során a Lung Egyetem szakemberei fejhallgatót tettek a résztvevők fejére, akiknek mikrofonba kellett beszélniük. A hangjukat a kutatók vidámabbra vagy szomorúbbra változtatták, és az alanyok fülébe már csak a manipulált hang jutott el.

A résztvevők nem vették észre a változtatást, és a kísérlet során folyamatosan visszajelzést adtak éppen aktuális hangulatukról. Az derült ki, hogy az átverés bizony hatással volt az alanyokra, és befolyásolta a hangulatukat.

Forrás: giphy.com

A kutatók szerint ebből arra következtethetünk, hogy fontos figyelnünk arra, milyen hangon beszélünk, mert az nemcsak a környezetünk, hanem a saját hangulatunkat is befolyásolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.