A gyerekek néha többet mutatnak emberségből, mint a felnőttek többsége - erről tesz tanúbizonyságot egy magyar iskolában történt eset, amelyet az intézmény egyik pedagógusa osztott meg a Facebookon. Sokan megkönnyezték a pozitív sorokat. 

A történetet egy pedagógus osztotta meg a saját közösségi oldalán. Arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy még léteznek pozitív és szívmelengető dolgok is a magyar iskolákban. Több kommentelő is megjegyezte, hogy bárcsak minden iskolában létezne ilyen rendszer, mint ebben az intézményben.  

Forrás: Thinkstock
Egy általános iskolában tanítok. Itt történt meg ez a népmesébe illő történet! Büszke vagyok, hogy ilyen gyerekek járnak ebbe az iskolába!
A történet:
A büfé előtt ültem, és miközben sok gyerek ott tolongott a pultnál, azt látom, hogy az egyik lány, aki éppen soron van, ugrál fölfelé, és a kiadó ablak fölötti kis zugba próbál benyúlni. A zugot egy kis büfé feliratú tábla képezi, ami mögé el lehet dugni valamit. Már éppen rá akartam szólni, hogy talán lehet, hogy jobb lenne, ha az a felirat a helyén maradna, de nem szóltam. Jobb is! Később a büfés nénitől kérdeztem, hogy ez mi volt? Miért ugrálnak föl oda a gyerekek? Elmesélte, hogy néhány gyerek a visszajáró pénzből eldug oda egy 5, 10 vagy 20 forintost, és ha éppen valakinek kicsivel kevesebb pénze lenne, az onnan kipótolhatja! Nem tudtam szóhoz jutni!
Ez fantasztikus! Bárcsak a társadalmunk lenne ilyen együttműködő, és lenne mindenkiben ennyi bizalom egymás felé! Remélem, hogy felnőtt korukban sem felejtik el! Szuperek vagytok filléres diákok!