Emberségből jeles! Bájos történet terjed a Facebookon egy magyar iskola diákjairól

iskola Facebook magyar gyerekek büfé pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekek néha többet mutatnak emberségből, mint a felnőttek többsége - erről tesz tanúbizonyságot egy magyar iskolában történt eset, amelyet az intézmény egyik pedagógusa osztott meg a Facebookon. Sokan megkönnyezték a pozitív sorokat. 

A történetet egy pedagógus osztotta meg a saját közösségi oldalán. Arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy még léteznek pozitív és szívmelengető dolgok is a magyar iskolákban. Több kommentelő is megjegyezte, hogy bárcsak minden iskolában létezne ilyen rendszer, mint ebben az intézményben.

Forrás: Thinkstock

Egy általános iskolában tanítok. Itt történt meg ez a népmesébe illő történet! Büszke vagyok, hogy ilyen gyerekek járnak ebbe az iskolába!
A történet:
A büfé előtt ültem, és miközben sok gyerek ott tolongott a pultnál, azt látom, hogy az egyik lány, aki éppen soron van, ugrál fölfelé, és a kiadó ablak fölötti kis zugba próbál benyúlni. A zugot egy kis büfé feliratú tábla képezi, ami mögé el lehet dugni valamit. Már éppen rá akartam szólni, hogy talán lehet, hogy jobb lenne, ha az a felirat a helyén maradna, de nem szóltam. Jobb is! Később a büfés nénitől kérdeztem, hogy ez mi volt? Miért ugrálnak föl oda a gyerekek? Elmesélte, hogy néhány gyerek a visszajáró pénzből eldug oda egy 5, 10 vagy 20 forintost, és ha éppen valakinek kicsivel kevesebb pénze lenne, az onnan kipótolhatja! Nem tudtam szóhoz jutni!
Ez fantasztikus! Bárcsak a társadalmunk lenne ilyen együttműködő, és lenne mindenkiben ennyi bizalom egymás felé! Remélem, hogy felnőtt korukban sem felejtik el! Szuperek vagytok filléres diákok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.